FLY_PL Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 Witam, Z góry przepraszam, gdy by ten temat został już poruszony.. Kilka dni temu kupiłem Subarkę z roku 2007 i dopiero wracając nią do domu zauważyłem komunikat "pass air bag off", czy orientujecie się, gdzie i czy w ogóle mogę włączyć tą poduszkę osobiście, czy muszę jechać do serwisu??? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyhu555 Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 FLY_PL, a czy jak siedzi pasażer to ten komunikat się świeci? Jeśli nikt nie siedzi w fotelu lub zamontujesz fotelik z dzieckiem to air bag się wyłącza i jest taki komunikat właśnie, jeśli usiądzie osoba powyżej 35 kg.(chyba) to poducha powinna się włączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 FLY_PL, poczytaj instrukcję. Jest tam jakieś sto stron dotyczących airbagów Jeśli nie masz instrukcji, to wersja EN jest tu: http://www.wrxinfo.com/owners_manuals/ W okolicach strony 3-14 masz opisane warunki, przy których włącza się poducha pasażera. Jeśli nikt nie siedzi na fotelu, to chyba powinna być wyłączona i wszystko jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLY_PL Posted August 30, 2012 Author Share Posted August 30, 2012 Ok, dziękuje bardzo za pomoc. Zapoznam się z lekturą i dam znać, co było (jeżeli było) nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaskier Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 FLY_PL, nie masz mam nadzieje nic przeciwko, że podłączę sie do tematu . Nie wiecie może, czy jest możliwość wyłączenia lub regulacji czujnika obecności pasażera? Parokrotnie już zdarzało mi się wyłączanie się poduszki pasażera, zwłaszcza wiekszego gabarytowo, np. gdy obracał sie do tyłu albo przełaczął coś przy navi. Wiem, że należy wtedy wyłaczyć silnik i wszystko będzie ok, ale jak musisz to robić na autostradzie, to nie jest fajnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts