Jump to content

Stalówki do GT MY99?

VoytasL

Recommended Posts

Witam,

mam do Was pytanie jak w temacie... Macie jakieś doświadczenia z zakładaniem na Imprezę GT MY99 felg stalowych?

Przymierzam się do startu w przyszłym roku w jakimś Winter Open, jeśli zima będzie taka jak tegoroczna, to może na zamarzniętym jeziorze, a szkoda mi orać na śniego-lodzie oryginalnych 16" alu...

I oryginalne Subaru będą pewnie miały otwór centralny 56, VAG ma 57. Niby mała różnica, ale chyba wolałbym, żeby się opierały o piastę...

Ok, dzięki sprawdzę w takim razie felgi od Legacy i Forka. Dzięki!

Metalowy pierścień pod piastę o średnicy 0,9 mm chyba będzie trudno utoczyć. Chyba, że tak jak ADK90 pisze - rzeźbić i dodatkowo roztaczać otwór w feldze.

U mnie na zimę są 16'' z VAG + teflonowe pierścienie centrujące. Wyszedłem z założenia, że lepsze takie centrowanie, niż zupełny brak. Po roku jazdy śladów używania nie widać na nich, koła nie biły, więc nawet taki kawałek "plastiku" daje radę.

Na 4-tłoczek VAG-owe wchodzą z ogromnym zapasem :)

Jeżeli chodzi o 15'', to do RX spokojnie wchodzą.

Tylko RX ma taki tyci, tyci hamulec... Prawie każda felga 15 wchodzi bez problemu na dwutłoczek 277 mm...

CO INNEGO TAKA FELGA:

15990539_1_644x461_oryginalne-felgi-audi-opony-komplet-bdb-stan-15-cali-pasuje-do-vwseatskoda-gdansk.jpg?rev=1

komplet-felg-audi-a3.jpg

Jest to kuta 15 z A3 podobno wchodzi na czterotłoczek przy zastosowaniu dystansu, ja wkładałem ją na dwutłoczek 294 mm. (Fajna, bardzo lekka i ponoć mocna felga).

Kupiłem wczoraj coś takiego:

images?q=tbn:ANd9GcTjiEoW2DIadg6wuo23UCL0QS4re9KxCyNQek93UIUAVzOwag9jxhpeCfN-

Pochodzi z seata leona:

16sport2.jpg

16 cali średnicy, szerokość 7 cali, ET42. Na imprezie ładnie "leży"

imag2456.jpg

imag2455.jpg

imag2451.jpg

A cena porównywalna ze stalówkami...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...