Jump to content

Otwory technologiczne drzwi w GC/GH

BelegUS

Recommended Posts

Ave!

W ramach dopieszczania blacharskiego mojej Maleńkiej, planuję też konserwację drzwi przednich i tylnych. Czy ktoś zna położenie i sposób dostania się do jakichś otworów technologicznych w drzwiach, żeby tą operację przeprowadzić?

Jeśli zaś takowych nie ma, to czy wie ktoś, czy (i czy jest to bezpieczne, nie niesie za sobą groźnych konsekwencji) można gdzieś zrobić (wywiercić a potem zaślepić) takowe otwory, żeby konserwację i zabezpieczenie woskiem przeprowadzić?

Jeden wkręt w rączce do zamykania, kołki na obrzeżu wkoło, i jeszcze trzeba wyjąć plastik spod klamki - a potem całość do góry i poodpinać kostki.

(wersja do MY97)

• Upvote 1

Podpowiedzcie mi przy okazji jedną rzecz.

Ostatnio przednia szyba przy podnoszeniu zaczepiała się o wiązkę od podnośnika elektrycznego. Rozebrałem tapicerkę, odpowiednio poprowadziłem wiązkę, nasmarowałem szyny i problem rozwiązałem. Założyłem tapicerkę i okazało się, że przednia szyba podnosi się o pół centymetra za wysoko i przy otwieraniu drzwi zaczepia z kolei o uszczelkę. Na dniach rozbiorę znów i się przyglądnę, ale najpierw zapytam. Jest tam jakiś ogranicznik podnoszenia szyby, abym wiedział czego szukać?

adaś, bo pewnie żeś pytał o jakieś pierdoły dotyczące silnika czy napędów, zamiast rozpocząć jakiś ciekawy wątek o podłokietnikach :P

opowiadałem Ci o tym podłokietniku czy tam rączce do drzwi, czy cokolwiek to było, ale chromowane? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

w ciągu godziny 7 odpowiedzi 8)

Na forum audi jak o coś zapytałem to od razu zjeebali że było, zamknęli wątek, i nawet nikt nie raczył podpowiedzieć gdzie szukać.

adaś, a bo tutaj to fajne ludzie są nie to co tam :D

I właśnie dlatego kupiłem Subaru... z powodu The Forum i tutejszych klimatów :mrgreen::twisted::oops::mrgreen::twisted:

Tak więc - dziękuję wszystkim za wiele bardzo przydatnych informacji i porad, dzisiaj wracam do prac nad autem ;) Jak coś ciekawego wyniknie to dam fotki :wink:

BelegUS, to jak się zabierasz ostro do pracy to pamiętaj jeszcze o progach i nadkolach bo tam często ruda zagląda

Te już są zrobione/w trakcie - tragedii nie było, trochę wycięte, trochę dobrane, dogięte i dospawane :twisted: Jeszcze mnie tylko martwi, co się ujawni po zdjęciu tylnego zderzaka - czy nie okaże się zwiastunem, że jednak progi tylko wyglądają z obu stron "nieźle"... :oops: :roll: