Tommy80 Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Zdarzyło się nieszczęście i na waskiej drodze uderzyłem lusterkiem w lusterko innego jadącego naprzeciw auta. Niestety rozsypało się w pył. Znalazłem na allegro takie lusterko http://allegro.pl/lusterko-lewe-subaru- ... 44873.html Moje pytanie -czy wersja angielska rózni się czymkolwiek od kontynentalnej ? Moje lusterko nie miało żadnych stref innego przybliżania itp. Może angielskie nie ma podgrzewania ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malymala Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Moje pytanie -czy wersja angielska rózni się czymkolwiek od kontynentalnej ? Jeżeli się różni się tylko kątem położenia samego wkładu, lub możliwością regulacji samego wkładu.Moje lusterko nie miało żadnych stref innego przybliżania itp. Też nie powinno mieć, ale zawsze można poprosić o dodatkowe zdjęcie.Może angielskie nie ma podgrzewania ??? Nie sądzę, ale pewne może Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy80 Posted August 18, 2012 Author Share Posted August 18, 2012 Dzięki ......zaoszczędziłem kasę na zakup tego lusterka-poszłaby w błoto. Gadałęm dzisiaj ze swoim mechanikiem i powiedział mi to co Ty-czyli różni się kątem położenia wkladu i tym samym brakiem możliwości odpowiedniej regulacji. Opowiadał mi jak kupował klientowi kompletne drzwi i traił z anglika -niestety nie udało się ustawić lusterka i musiał kupować europejskie. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 lusterko z anglika ma zupełnie inny kąt podstawy tego trójkąta na którym jest umocowana obrotowa część lustra, bo kierowca patrzy na nie z zupełnie innego miejsca, niż w wersji europejskiej jak zamontujesz takie lusterko, żeby coś w nim widzieć, musiałbyś siedzieć prawie na kierownicy.... można awaryjnie założyć takie lusterko, jak nie ma innego, a musisz np. dojechać do domu, wtedy trzeba lekko odchylić z zatrzasku część obrotową i unieruchomić ją w tej postaci np. wkrętem wkręconym między obie części, wtedy nie będzie się składało, ale ,,od biedy" da się jechać..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 lusterko z anglika ma zupełnie inny kąt podstawy tego trójkąta na którym jest umocowana obrotowa część lustra, bo kierowca patrzy na nie z zupełnie innego miejsca, niż w wersji europejskiej jak zamontujesz takie lusterko, żeby coś w nim widzieć, musiałbyś siedzieć prawie na kierownicy.... można awaryjnie założyć takie lusterko, jak nie ma innego, a musisz np. dojechać do domu, wtedy trzeba lekko odchylić z zatrzasku część obrotową i unieruchomić ją w tej postaci np. wkrętem wkręconym między obie części, wtedy nie będzie się składało, ale ,,od biedy" da się jechać..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy80 Posted August 30, 2012 Author Share Posted August 30, 2012 Już dwa tygodnie jezdzę bez lusterka - nawet mandat zdążyłem dostać (za prędkość-policeman nie zauważył braku zwierciadła). Znalazłem jedno na alledrogo -nawet w tym kolorze co trzeba i niedługo temat będzie nieaktualny. Dziękuję za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.