kraftpol Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Podłączyłem wskaźniki Defi do mojego auta,poprzez centralkę sterującą Defi. We wskaźniku doładowania drga jednak wskazówka w czasie pracy silnika. Może ktoś się spotkał z takim przypadkiem i wie jak temu zaradzić?Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyhu555 Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 U mnie na przewodzie do zegara jest taka zwężka, podobno to ona niweluje drgania wskazówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraftpol Posted August 15, 2012 Author Share Posted August 15, 2012 No tak,ale zegary Defi,to niby wyższa półka i powinny posiadać układ niwelujący te drgania,a może coś źle podłączyłem? Może ktoś posiada Defi i mógłby sie podzielic doświadczeniem na temat ich działania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 raczej masz problem z zegarem lub centralką, tam ciezko cos xle podpiac , bo wtyczki nie pasuja inaczej, a zegar jest sterowany centralką, a centralka posiada info o boost , z przetwornika. No chyba że przetwornik padł i daje złe impulsy do centralki , tak naprawde trzeba elimniowac droga prob i bledów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraftpol Posted August 15, 2012 Author Share Posted August 15, 2012 Tak,tylko co tu próbować i jak eliminować? Trzeba by mieć contralkę lub zegar na podmiankę,a to raczej nie jest możliwe.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Tak,tylko co tu próbować i jak eliminować? Trzeba by mieć contralkę lub zegar na podmiankę,a to raczej nie jest możliwe.... jedynie to miec kogos kto pożyczy na chwile zegar do sprawdzenia , czy inne częsci , choc oczywiscie jest to tez na piechote do zrobienia ale wymaga troche pracy , i drazenia schematow el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 mam defi w gacku i podczas pracy na jałowym wsjo jest ok... podczaj jazdy z gazem wskazówka idzie ładnie w gore a im głębiej wcisniety gaz, tym płynniej... mialem przez chwile problem z drganiami... ale przyczyną było podłączenie do nie tego przewodu... z kolektora ida 3 wyjscia, jedno małe i 2 wieksze... każdy idzie w swoją strone... podpinając pod każde po kolei pokazywał inny odczyt. teraz jest podpiety razem z boost controllerem i blow off'em i czymś tam jeszcze, póki co jest git. ale w planach mam zrobienie osobnego portu tylko dla EBC i Boost gejdża bezpośrednio z kolektora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraftpol Posted August 16, 2012 Author Share Posted August 16, 2012 Czyli jest opcja,że moze być źle podpiety.....jakoś nie chce mi się w to wierzyć,ale oczywiście spróbuje podłączyc go inaczej. Teraz podpiąłeś swój pod ten szerszy,czy pod węższy króciec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 Teraz podpiąłeś swój pod ten szerszy,czy pod węższy króciec? pod wezszy... i tak jest jeszcze zwezka pod wskaznik... w B4 odchodza wezyki do puszki z solenoidami, cisnienie sie tam rozchodzi po wszystkich innych wezykach... dodatkowo jakiekolwiek male nieszczelnosci w wydechu przed turbo tez maja wplyw na wskazania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraftpol Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 podłączyłem pomiędzy kolektorem ssącym,a solenoidem i jest dobrze .Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartekfi Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 podłączyłem pomiędzy kolektorem ssącym,a solenoidem i jest dobrze .Dzięki. To daj koledze pomuka 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts