qbutek Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Niestety moje Legacy nie posiadało z tyłu stabilizatora. Postanowiłem zmniejszyć przechyły na zakrętach montując stabilizator, ponieważ lusterka już za bardzo o asfalt szorowały. 1. Wcześniej zgromadziłem potrzebne elementy - stabilizator 18 mm (mam też 14 i 16 - oba na sprzedaż), wahacze, mocowania do podłużnic i poduszki poliuretanowe: 2. Auto od spodu, jeszcze bez mocowań i stabilizatora. 3. Poszukiwanie otworów do przykręcenia mocowań (z lewej i z prawej). 4. Coraz bliżej. 5. Wyjęte zaślepki gwintów oraz śruby i podkładki nierdzewne. 6. Oczyszczone, miejsca styków mocowań staba z podłużnicami, z "baranka". 7. Miejsca styków posmarowane smarem miedziowym. 8. Przygotowane lewe mocowanie staba. 9. Przygotowane prawe mocowanie staba. Na razie tyle. Jak skończę to edytuję tego posta. Prace skończę jak kupię odpowiedni łącznik - więcej TU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 rozsądna przeróbka, popieram i gratuluję myśli technicznej.... -- 15 sie 2012, o 07:19 -- rozsądna przeróbka, popieram i gratuluję myśli technicznej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Dobry patent. Na pewno poprawi stabilizację auta, a przez to jakość prowadzenia 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszlarz Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 (edited) Chętnie bym zobaczył ten patencik ,ale chyba post już za stary i zdjęć nie widać Edited October 15, 2013 by kaszlarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojto79 Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 @@kaszlarz, zajrzyj do http://www.forum.subaru.pl/index.php?/forum/18-jade-nielegala/ tam poszukaj poczciwy dupowóz a jak nie będzie zdjęć to pisz PW do @@qbutek, on na 100% Ci odpowie. Pozdrawiam. Kuba 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszlarz Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Tam rownież zdjeć nie ma. Napisałem PW. Dzięki.... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts