Kllinton Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Szanowni Koledzy:) Jestem tu nowy, dopiero co się zarejestrowałem. Stoję przed dylematem kupna Subaru Legacy 2.5 L Bi-Fuel z 2008 roku. Być może temat ten już był tutaj wałkowany ale na razie na niego nie natrafiłem. Mam pytanie odnośnie tej instalacji gazowej, która jest w tym samochodzie fabrycznie zamontowana. Co to jest za instalacja i czy ktoś z Was ma z nią jakieś doświadczenia? Chodzi mi o to czy są z nią problemy, ile pali auto LPG, czy dużo przy niej jest dodatkowych i częstych regulacji i czy duży jest spadek mocy? A tak w ogóle czy warto takiego "Bi-Fuel" kupować, czy lepiej samemu zagazować? Za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny i zobowiązany. Bill Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksp Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 viewtopic.php?f=26&t=102284&view=unread#unread nie mysl przypadkiem jak jest naklejka bi-fuel to montowal to japonczyk podczas skladania auta poprostu poza naszym krajem zachodni importerzy wstawiali swoje instalację spalanie ok 10-12 litrow, spradek mocy ok 5% wazne zebys mial papiery do tej instalacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrMK Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Anie taniej kupić zwykłe i założyć instalkę wtedy masz gwarancję że jest nowa i nikt w niej nie "kopał" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kllinton Posted August 12, 2012 Author Share Posted August 12, 2012 Panowie, Dokładnie chodzi mi o ten samochód: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?id=165349921 Co o tym myślicie? Bill Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?id=165349921Co o tym myślicie? Cena, jak za Legacy MY08 kawiorowa, z opłatami (m.in. akcyza 18.6%) to będzie ponad 90 tyś. PLN. Ale kto bogatemu zabroni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts