twardziel Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 musze kupić akumulator do mojego outbacka '96 2,5 beznyna , z tego co się zorientowałem to fabryka podaje 60-65Ah , uderzenie 540A. Chce kupić coś o minimalnie większych parametrach , 65-70Ah i 580-620A uderzenia. Wie ktoś czy jakies problemy mogą z tego wyniknąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Witaj. Problemów żadnych nie będzie sprawdż gabaryty żeby się zmieścił i i aby bieguny były po odpowiednich stronach. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrMK Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Jeśli jeździsz krótkie trasy zbyt duży aku może być niedoładowany a tym samym szybciej będziesz musiał go wymienić lepiej nie przesadzać ze zbyt dużą pojemnością od tego co podaje producent Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Ja kupiłem największy jaki się zmieścił i jeżdżę dużo po miejscu z przyczepą i włączoną klimą wentylatory hulają cały czas i problemów żadnych ani latem ani zimą. Ważne aby instalacja elektryczna była sprawna i alternator ładował tyle ile powinien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksp Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Ja kupiłem największy jaki się zmieścił i jeżdżę dużo po miejscu z przyczepą i włączoną klimą wentylatory hulają cały czas i problemów żadnych ani latem ani zimą. Ważne aby instalacja elektryczna była sprawna i alternator ładował tyle ile powinien. zawsze mozesz wstawic jeszcze wiekszy do tejże przyczepu w tymże miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
twardziel Posted August 12, 2012 Author Share Posted August 12, 2012 ok dzieki, to wezme 70Ah.. teraz jeszcze tylko chcialbym znaleśc miejsce gdzie dostane aku taniej niż normalne ceny w sklepie, może zna ktos takie miejsce w gda lub okololicach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrMK Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Gdyby na Śląsku to mogę załatwić atrakcyjną cenę na aku z centry a tak pozostaje tylko "alledrogo" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 zawsze mozesz wstawic jeszcze wiekszy do tejże przyczepu w tymże miejscu Jakby nie było oświetlenie przyczepy też potrzebuje prądu ,chyba żę są takie z dynamem od rowerahttp://forum.subaru.pl/viewtopic. ... ew=unread# Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.