Jump to content

Kierunkowskazy w lusterkach

paszczakk81

Recommended Posts

Drodzy,

mam pytanie. Właśnie kupiłem Legacy kombi 2005, 137 koni. Generalnie wszystko miodzio i jestem zachwycony, ale mam małego zonka. Nie działają mi kierunkowskazy w lusterkach. Czy możecie mi podpowiedzieć przyczyny?

Nie wiem czy może jest jakiś włącznik/opcja, która powoduje, ze przy danym ustawieniu kierunkowskazy w lusterkach nie będą działać? Czy może po prostu są przepalone lub bezpiecznik jakiś trafił szlag?

Z góry dzięki za pomoc.

Oki tak zrobię. Trzeba wymontować szkło lusterka? Dodatkowo wyczytałem, że tam są diody - prawda to?

-- Cz sie 09, 2012 9:34 am --

Jak sie dobrać do tych diód? Czy muszę wymontować szkło lusterka? A może jest jakiś bezpiecznik, który odpowiada tylko za kierunki w lusterkach? Ostatnie pytanie, gdzie jest kostka?

Będę wdzięczny za pomoc.

• 3 weeks later...

okeyten Dzięki za pomoc. Ja to jednak za "miętki" jestem, żeby się za to wziąć. Aktualnie sprawa trochę się wyjaśniła.

Teraz prawy kierunkowskaz mi działa, natomiast w lewym peknięta jest szybka kierunkowskazu (ta pod którą są diody) i jest tam niewielka dziurka, przez którą dostaje się woda. W związku z tym jak powiedział elektryk zrobiło się tam pewnie zwarcie na jakiejś płytce i dlatego ten kierunkowskaz nie świeci. Niestety ów Pan bał się zdemontować szkło lusterka żeby go nie stłuc. W związku z tym mam do Was pytanie, czy możecie polecić mi jakiegoś elektryka w Warszawie, najlepiej w okolicach Mokotowa/Ursynowa, który po pierwsze nie będzie się bał demontażu lusterka, a po drugie będzie w stanie to naprawić.

Dzięki.

Pozdro.

-- Cz sie 30, 2012 11:18 am --

Zamykając temat.

Jak się okazało niedziałał mi tylko lewy kierunkowskaz i to dlatego, że szybka była uszkodzona, dostała tam się woda i całość zrobiła się taka parchata, pewnie coś się zwarło i dupa.

Wymieniłem cały kierunkowskaz i teraz jest cacy.

Niniejszym zamykam temat.