DaimonFray Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Witam, Sprawa dotyczy Subaru Legacy 2007 po lifcie motor 2.0 165kM w wersji kombi. Samochód kupiłem z przebiegiem 145 tyś. km z liesingu także pewny przebieg, kupiony w Poznaniu i tam serwisowany ale jak to w przypadku firm leasingowych - lubią przyoszczędzić serwisy o tym wiedzą i generalnie klient (użytkownik) jest zawsze na straconej pozycji.... płenta jest taka że zawiszenie z przodu stoi zdecydowanie wysoko (dziwne bo z czasem powinno być coraz niższe) zastanawiam się więc czy jakis fachowiec nie założyl elementów od outback czy forestera.... spotkaliśvie się może kiedyś z takim problemem ? z góry dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Może ktoś sprężynki "umiejętnie" wymienił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniew Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Zazwyczaj ludzie odbierają taki, częsty, problem w odwrotny sposób: Że to tył siedzi. Chyba że to rzeczywiście odosobniony, inny przypadek... 07 powinien mieć twardszy tył i jak nie ma gazu to rzeczywiście powinien siadać mniej. Edit: a te 07 to rocznik, czy pierwsza rejestracja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaimonFray Posted August 8, 2012 Author Share Posted August 8, 2012 To rocznik, produkcja 08.2007 Co do siedzącego tyłu to już wyminiłem i amorki i sprężyny, więc to jednak przód jest wysoko tylko nik nie wie dlaczego.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_rider Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Może ktoś wymieniał sprężyny i przez przypadek włożył od większego silnika. Jednak to jest bardzo ciężko sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaimonFray Posted August 8, 2012 Author Share Posted August 8, 2012 I to jest bardzo dobre pytanie, które można rozwinąć czy w przy różnych silnikach były różne sprężyny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted August 9, 2012 Share Posted August 9, 2012 I to jest bardzo dobre pytanie, które można rozwinąć czy w przy różnych silnikach były różne sprężyny ? Na 99% tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavulion Posted August 9, 2012 Share Posted August 9, 2012 Poszukaj na allegro i zobaczysz że wszystkie kombi tak nisko siedzą. Dlatego często kto sprytniejszy wkłada tuleje pod amortyzator i sprawa załatwiona. Sam mam takie wstawione i jest ok. Można też spróbować takie krążki gumowe za 5 zł, które wkłada na sprężynę, też powinno pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Poszukaj na allegro i zobaczysz że wszystkie kombi tak nisko siedzą. Dlatego często kto sprytniejszy wkłada tuleje pod amortyzator i sprawa załatwiona. Sam mam takie wstawione i jest ok. Można też spróbować takie krążki gumowe za 5 zł, które wkłada na sprężynę, też powinno pomóc. Możesz coś więcej na temat wymiarów, materiału napisać. Kupiłeś gotowe, czy robiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOGUS Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Do Wojo: Ja do swojego Legacy wsadziłem te podkładki(wpisz w allegro ,,gumy podwyższające'') i mimo iż mam gaz, 67l zbiornik(gazu wchodzi ok.52 l ) to jest ok. Chociaż przy pełnym bagażniku 4 osobach( w tym 2 dzieci) i na haku platforma z 4 rowerami trochę tył usiadł,ale z takim obciążeniem to poradziłoby sobie chyba tylko NIVO. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniew Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Też szybko musiałem rozwiązać problem i podłożyłem 1 cm bo dobijał gdy był pełny. Nie spodziewałem sie dużej poprawy, a jednak byłem zaskoczony. Największą różnicę czuć w prowadzeniu się auta- zrobił się stabilniejszy i bardziej przewidywalny. Wysokość i praca zawieszenia pod obciążeniem też znacznie się poprawiła. Negatywnych skutków nie odczuwam żadnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit87 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Do Wojo: Ja do swojego Legacy wsadziłem te podkładki(wpisz w allegro ,,gumy podwyższające'') i mimo iż mam gaz, 67l zbiornik(gazu wchodzi ok.52 l ) to jest ok. Chociaż przy pełnym bagażniku 4 osobach( w tym 2 dzieci) i na haku platforma z 4 rowerami trochę tył usiadł,ale z takim obciążeniem to poradziłoby sobie chyba tylko NIVO. Pozdrawiam Możesz podać namiary na te podkładki ?? ja szukam podkładek lub sprężyn od outbacka I ale nie mogę za cholerę znaleść owych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOGUS Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Mi podpowiedział z tymi podkładkami użytkownik ,,piotrekj482'' który sam sobie dorabiał'' .Ja natomiast wpisałem w allegro ,,gumy podwyższające'' wyskoczyło parę aukcji i temat nadałem mojemu zaprzyjaźnionemu mechanikowi ,aktywnemu forumowiczowi o nick'u ,, motorajdy'' on wybrał odpowiednie,zamontował i jest ok. Które dokładnie z nich wybrał nie wiem. Zadaj pytanie na PW na pewno pomoże. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.