IceOne Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Wtam serdecznie , jestem nowy na tym forum i prosze o wyrozumialosc. Mieszkam w Anglii i mam zamiar sobie kupic Subaru WRX Sti w przedziale rocznikowym 2003 -2005. Niesty przegladajac ogloszenia mam problem z odroznieniem WRX od STI w niektorzych przypadkach. Jest sporo WRX, ktore sa "zrobione" na STI. Jak najprosciej na pierwszy rzut oka odroznic te auta? Czy w angielskich dowodach rejestracyjnych jest wzmianka czy jest to STI czy tez WRX? Poprostu musze miec pewnosc,ze kupie wlasiwe auto z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 STI ma 6-biegowa skrzynie biegow w serii, zaciski Brembo, wiekszy intercooler, to z takich latwo widocznych roznic. Nie pamietam, czy 2005 nie ma tez juz innej kierownicy. No i DCCD, ktore takze w WRX nie wystepowalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 najprościej, sprawdź VIN :!: :wink: np. tu: http://www.cars101.com/subaru/vin.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
IceOne Posted August 6, 2012 Author Share Posted August 6, 2012 Serdecznie dziekuje ,bardzo pomocne wskazowki. Jeszcze male pytanko, bo widze mam do czynienia ze znawcami tematu. Na co warto zwrocic szczegolna uwage przy zakupie takigo auta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Na co warto zwrocic szczegolna uwage przy zakupie takigo auta? na wszystko jak z każdym innym autem ... najlepiej oglądaj auto z kolegą/mechanikiem, albo pojedź przed zakupem do warsztatu/serwisu/ASO na taki przedzakupowy przegląd ... sprawdź czy auto jest bezrypadkowe, ew. dobrze naprawione, jak mechanicznie czy wszystko jest ok, czy przeglądy były robione regularnie .... i takie tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Czy w angielskich dowodach rejestracyjnych jest wzmianka czy jest to STI czy tez WRX? Jeśli chcesz kupić w uk to w V5 masz czarno na białym. Sorry za kiepskie zdjęcie. W punkcie D.3 bedziesz miał: IMPREZA WRX-STI TYPE UK - jeśli nie Japoniec Nikt nie będzie próbował sprzedawać WRXa jako STI, ale różnic jest sporo: skrzynia 6, brembo zaciski, kierownica, niebieskie fotele, boczki, podłoga, zderzak, lotka, zegary, IC i spray ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IceOne Posted August 7, 2012 Author Share Posted August 7, 2012 No super ,dziekuje Ci bardzo za to zdjecie z V5, tego mi byla trzeba. Jade w sobote ogladac te 2 sztuki, mam nadzieje ze to orginalne STI Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 Wygląda jak STI chociaz nie ma nalepek na drzwiach :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 No super ,dziekuje Ci bardzo za to zdjecie z V5, tego mi byla trzeba. Jade w sobote ogladac te 2 sztuki, mam nadzieje ze to orginalne STI No problemo. Podeślij linki do sprzedaży może coś uda się znaleźć. Możesz na PW Ten czarnuch ma nie ori naklejki na zderzaku Link to comment Share on other sites More sharing options...
IceOne Posted August 7, 2012 Author Share Posted August 7, 2012 Narazie patrze na autotraderze http://www.autotrader.co.uk/search/used/cars/subaru/impreza/postcode/n179du/radius/1501/keywords/wrx%20sti/sort/default/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/price-from/4000/price-to/7000/maximum-age/up_to_10_years_old/page/3 i gumtree http://www.gumtree.com/search?q=Impreza+WRX+STI&search_location=&category=cars&search_scope=title&vehicle_make=subaru&vehicle_mileage=&seller_type=&vehicle_body_type=&vehicle_fuel_type=&vehicle_age=up_to_9&vehicle_transmission=&vehicle_engine_size=&min_price=4000&max_price=7000 Ale mam tez zamiar wybrac sie ze znajomym na aukcje jesli nic ciekawego nie trafie. edit Do tej pory z tych co ogladalem to ten wydaje sie byc najlepszy i jest bardzo blisko , tylko ma troche mil napukane :roll: http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201229478908900/sort/default/usedcars/price-from/4000/price-to/7000/maximum-age/up_to_10_years_old/model/impreza/make/subaru/onesearchad/used/onesearchad/nearlynew/onesearchad/new/page/5/radius/1501/postcode/n179du/keywords/wrx_sti?logcode=p Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 Nie podajesz bezpośrednich linków. Czarnuch naklejki na zderzaku ma nie ori, na drzwiach w ogóle nie ma, znaczek sti na klapie też nie jest w fabrycznym miejscu, że o TYPEuk nie wspomnę. Oczywiście to nie musi o niczym świadczyć, ale warto się przyjrzeć Niebieskiego nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
IceOne Posted August 7, 2012 Author Share Posted August 7, 2012 usuniety Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 IceOne, na aukcji chcesz sti kupować? :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts