-Chudy- Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Siemka Otóż mój problem jest następujący. Po odłączeniu solenoidu w celu podmianki do innego dziada (sprawdzeniu czy jest sprawny w innym legacy) po chwili jazdy i wejściu na doładowanie wyskoczył mi check na desce. Po wypikaniu błędów wyszło na to, że jest to błąd numer 44 związany z solenoidem. Jeszcze tego samego dnia po złączeniu dwóch zielonych wtyczek pod deską i podłączeniu sprawnego solenoidu z innego auta do mnie tamten solenoid nie cykał tak jak powinien. Mój po włożeniu do innego dziadka cykał, także mój solenoid jest raczej sprawny i wina tego błędu jest gdzieś indziej. Po prześledzeniu kabli idących z ECU do solenoidu wszystko wydaje się być ok a check nadal wyskakuje po chwili jazdy. Obecnie według zegara turbo pompuje z checkiem 0,4 bara wcześniej przed tą podmianką ładował normalnie. Teraz pytanie do Was gdzie szukać rozwiązania tego problemu i na co zwrócić szczególną uwagę?? Z góry dzięki za pomoc. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 proponował bym wykasować błędy z pamięci komputera i po tej operacji sprawdzić czy doładowanie wróciło do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Chudy- Posted August 22, 2012 Author Share Posted August 22, 2012 Problem ogarnięty. Temat można zamknąć a dziadek niedługo będzie poszukiwał nowego właściciela... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 -Chudy-, może pochwal się co to było Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Chudy- Posted August 23, 2012 Author Share Posted August 23, 2012 Po podmiance solenoidów prawdopodobnie zrobiło się jakieś zwarcie i spaliła się końcówka mocy w ECU. Problem został naprawiony i dziad znowu śmiga :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gendziu Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 poszukiwał nowego właściciela... Juz widzialem na aledrogo :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts