yorey Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Narodzie, co to może być: po jeździe, tuż po wyłączeniu stacyjki z konsoli środkowej dochodzą dziwne dźwięki - coś jakby plastik szurał, tarł, stukał o plastik, albo coś bulgotało - głównym podejrzanym była zmieniarka, ale 1. jak radio wcześniej (znaczy przed zgaszeniem silnika) wyłączę, to też słychać 2. mam wrażenie, że dźwięk dochodzi z górnych partii konsoli - czyli bardziej tak, gdzie kanały nawiewu idą Macie jakieś sugestie - co to za pieron może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bak Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 W Imprezie mam tak samo. Podobno TTTM. Chyba nawet w instrukcji obsługi jest napisane, że to jest jakaś samodiagnostyka i nic niepokojącego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorey Posted July 23, 2012 Author Share Posted July 23, 2012 znaczy niby co się samodiagnozuje z takimi fajnymi odgłosami? Dziwne nieco jest, że mam wrażenie, że to się dzieje od niedawna - kiedyś tego nie słyszałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Fajnie,ze o to zapytaliscie sie.Mam tak samo w Legacym,myslalem,ze to jakies plyny krażace w nagrzewnicy stygnac,tak halasuja lekko.Czyli tak ma byc..... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniew Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Wyłączcie najpierw całkiem nawiew a potem silnik. U mnie to on wyłączając się wydaje dżwięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorey Posted July 24, 2012 Author Share Posted July 24, 2012 spróbuję! Ale co w nawiewie może tak hałasować...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crem Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Bo to niej jest mechaniczne sterowanie nawiewem jak w np. polonezie. Po wyłączeniu dysze prawdopodobnie wracają do stanu spoczynku. Sterowanie dysz oparte pewnie o siłowniki / selsyny / silniki krokowe. Nie rozbierałem tego - ale tak pewnie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.