Jump to content

Impreza STI 2004 w STI 96


Maciek Wawa
 Share

Recommended Posts

Wymieniłem już alternator bo gdzieś wyczytałem, że może to być problem z alternatorem.

Sprawdzałem hamulce ale wszystko wydaje się być ok.

 

Ostatnio co zrobiłem to wymieniłem zaciski na brembo, przeniosłem akumulator do bagażnika - przy przenoszeniu akumulatora linia + idzie do rozrusznika i z rozrusznika do puszki spadek napięcia między alternatorem do jakieś 0,7 - alternator wykazuje 14,7 a na akumulatorze jest 14,0- 14,1

 

Nie mam założonej pompy ABS bo została usunięta.

 

Może ktoś pomoże.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

to wiem ale gdzie co i jak szukać.

 

-- Pn lip 09, 2012 10:46 pm --

 

to pytanie z innej beczki czy jak jest spadek o około 0,7 ampera na aku to komputer odczytuje to jako za niskie napięcie i wywala błąd?

 

drugie pytanie czy stabilizator napięcia pomoże?

 

-- Cz lip 12, 2012 10:26 pm --

 

nikt sie nie zna?

 

-- Cz lip 12, 2012 10:30 pm --

 

a jeszcze jeden obiaw - trzesie przy gaszeniu silnika calym silnikiem.

 

dobralem sie juz do schematow i nie wiem czydobrze patrze ale sti na alternatrze ma trzy przewody a ja w kostce mam tylko dwie.

 

wymiana alternatora nic nie dala.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...