Jump to content

problem z odpalaniem jak zimny. /.jaki mechanik-pomorskie?


wiwat
 Share

Recommended Posts

witam,

to moj pierwszy post, wiec prosze o wyrozumialosc:),

 

mam problem z foresterm ( 2008r, 2.0 benzyna - automat, przebieg ok 59tys, zamontowany gaz): gdy jest zimno jak odpalam auto, forek trzesie sie na boki , jakby nie palil jeden z garow , lub dostawal za mala dawke paliwa??. dzieje sie to tylko gdy silnik jest zimny, po nocy i temp powietrza jest ok 0 i minusowa. samochod jest tez bardzo slaby, nie ma mocy,. dzieje sie to tylko po pierwszym odpaleniu, nastepne w ciagu calego dnia sa ok. odpalal bez zadnego problemu nawet jak bylo -10.

w tej chwili gdy jest juz cieplo forester odpala bez zadnego problemu po nocy, co jest grane??

 

nie bede zakladal nastepnego watku wiec:

 

czy zna ktos namiary na jakiegos dobrego mechanika w pomorskim ..., najlepiej slupsk,ale moze byc tez trojmiasto, .. przyszla pora na 60 tys serwis wiec szukam do kogo tu podeslac subaru zeby nie popsul i sie nie wystraszyl:)

Link to comment
Share on other sites

czy zna ktos namiary na jakiegos dobrego mechanika w pomorskim ..., najlepiej slupsk,ale moze byc tez trojmiasto, .. przyszla pora na 60 tys serwis wiec szukam do kogo tu podeslac subaru zeby nie popsul i sie nie wystraszyl:)

 

Tutaj możemy z czystym sumieniem polecić ASO :)

Link to comment
Share on other sites

serwis ja naprawiam swojego sam , sprawdz filtr powietrza i paliwa, sprubuj go tez zgasic na benzynie zeby pochodzil i zgas a rano wtedy sprubuj tez na samej pb95 , mozna tez nalac 98 i zobaczyc jak sie zachowa ,pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

witam,

to moj pierwszy post, wiec prosze o wyrozumialosc:),

 

mam problem z foresterm ( 2008r, 2.0 benzyna - automat, przebieg ok 59tys, zamontowany gaz): gdy jest zimno jak odpalam auto, forek trzesie sie na boki , jakby nie palil jeden z garow , lub dostawal za mala dawke paliwa??. dzieje sie to tylko gdy silnik jest zimny, po nocy i temp powietrza jest ok 0 i minusowa. samochod jest tez bardzo slaby, nie ma mocy,. dzieje sie to tylko po pierwszym odpaleniu, nastepne w ciagu calego dnia sa ok. odpalal bez zadnego problemu nawet jak bylo -10.

w tej chwili gdy jest juz cieplo forester odpala bez zadnego problemu po nocy, co jest grane??

 

nie bede zakladal nastepnego watku wiec:

 

czy zna ktos namiary na jakiegos dobrego mechanika w pomorskim ..., najlepiej slupsk,ale moze byc tez trojmiasto, .. przyszla pora na 60 tys serwis wiec szukam do kogo tu podeslac subaru zeby nie popsul i sie nie wystraszyl:)

Ile masz przejechane na gazie?

Link to comment
Share on other sites

@marynarz77: przeprowadzalem juz takie testy. gasilem na benzynie i po zimnej ( gdy tylko byla tem na minusie) nocy to samo, pozniej caly dzien super odpalanie.

 

@bujak27: na gazie mam przejechane ok 3,5tys. jak go kupilem to odrazy zmienilem na gaz. i wszystko bylo ok. zapalal bez problemu, ale byla oczywiscie dodatnia temp. jak pojechalem w gory i tam spadlo ponizej zera to sie zaczelo (pierwsze odpalenie), pozniej caly dzien ok.

 

teraz na szczescie ,( a moze nieszczescie ) jest juz cieplo wiec odpala bez problemow...

 

watpie zeby to byla wina gazu, pewnie sprzedajacy mial to samo i nabral wody w usta:)

Link to comment
Share on other sites

odpala na benzynie , jak zalapie temperature(jak dobrze pamietam chyba 38 C) przechodzi na gaz...

 

instalacja LPGTECH...z instalacji jestem zadowolony, nie wyczulem start mocy , spalanie podobne jak na benzynie. srednia wychodzi 12.5

 

ciezko powiedziec co jest przyczyna . swiece, a moze czujnik temp plynu chlodzacego?? moze byc?? dlatego jak jest dodatnia temp to odpala bezproblemow. sam nie wiem ,, a o mechanika w slupsku ciezko:)

Link to comment
Share on other sites

swiece

 

to akurat łatwo sprawdzić

 

-- 5 kwi 2012, o 14:13 --

 

czujnik temp plynu chlodzacego??

 

 

a to jest tanie i łatwo wymienić samemu

 

rozumiem, że błędów komputer nie wywala?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 weeks later...

@kudaty191: witaj, wymienilem swiece i sprawdzilem kable ale w kwietniu wiec mrozow juz wtedy nie bylo, od tego czasu przejechalem ok 25 tys, i teraz przyszla zima:) no i sie zaczelo, wiec bede szukac dalej. jedyne co sie poprawilo to to ze zachowuje sie jak z pierwszego postu jak temp. spada do -9:). wiec jest poprawa. stawiam na uklad zaplonowy , moze wymienie jeszcze raz swiece? zobacze. a ty poradziles sobie z problemem??

Link to comment
Share on other sites

najlepiej zobaczyć pod kompem jaką temperaturę czyta czujnik temp. płynu chłodniczego.

Miałem też taki przypadek, auto z rana źle zapalało a cały dzień oki- wadliwy okazał się zawór regulujący ciśnienie paliwa (wężykiem który jest podpięty do kolektora "zalewał" jedną świecę.

A co do LPG spotkałem się z takim przypadkiem, że reduktor gazu (w nocy) popuszczał gaz do kolektora i też był problem rano z odpaleniem w zimę.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...