WiToLd Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Witam... Czy ktos z was mial do czynienia z anty liftami ?? Na jakiej zasadzie dzialaja ?? Czy warto je zakladac ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Ma ALK firmy Whiteline w mojej GT, generalnie działa fajnie, samochód mniej unosi przód przy przyspieszaniu i mniej nurkuje przy hamowaniu. więcej na ten temat możesz poczytać tu: http://www.whiteline.com.au/articles/Ef ... 0ALK_b.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 mati, tak czytam i czytam.. I zastanawiam się, czego ty w tym samochodzie nie masz ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiToLd Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 Mati slyszalem ,ze zakladajac anty lifty mozna zlikwidowac wyjezdzanie przodu na zakretach ... czy zauwazyles roznice po zalozeniu ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 ALK dodaje okolo pol stopnia aktywnego konta camber. Przy skreceniu kola bardziej pochylaja sie do srodka niz bez ALK. Jest troche lepiej, ale cudow bym nie oczekiwal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Mati slyszalem ,ze zakladajac anty lifty mozna zlikwidowac wyjezdzanie przodu na zakretach ... czy zauwazyles roznice po zalozeniu ?? Tak, przód mniej wyjezdza, ale w tym samym czasie założyłem 24mm stabilizator z tyłu i 22mm z przodu więc nie wiem która z tych rzeczy miała większy wpływ. I zastanawiam się, czego ty w tym samochodzie nie masz jeszcze jest kilka rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiToLd Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 Dzieki Mati , znacie moze jeszcze jakis sposob na zlikwidowanie podsterownosc ?? Z gory dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Trzeba pozniej i wolniej wchodzic w zakret. Przyspieszac dopiero za apexem. Masz turbo to i tak bedziesz szybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Dzieki Mati , znacie moze jeszcze jakis sposob na zlikwidowanie podsterownosc ?? Geometria, opony, zawias, szpery, no i przede wszytskim technika jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin@klubsubaru.pl Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 WOW, piekny watek. Wszystko to co napisal Kuba i to co napisal Azrael. Anty lift na pewno pomoze troszke tez. Najlepiej oczywiscie kupic evo Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIST Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Ja też mam u sibie żółte gumy. Sam już nie wiem z jakiej firmy bo były w tym samochodzie założone. Ale szczerze mówiąc nie wiem co dają,bo jak kupiłem auto to były dopiero co założone i nie mam porównania z serią. Moge natomiast powiedzieć że kiedy oglądam ruszającą z kopa subaryne to mocno dźwiga dzioba do góry,moja tego nie robi. Mże to własnie na tym polega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 A czy jest sens zakładania tego do STi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts