masseur Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Czy opłaca się brać automatyczną skrzynię biegów (z możliwością zmiany biegów łopatkami przy kierownicy) w subaru imprezie wrx sti (2011r.) ? Jak to się ma do spalania i osiągów, w porównaniu do manuala ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Z tego co się orientuję to WRX STI w automacie występuje w sprzedaży w Japonii, Australii, były plany wprowadzenia do USA ale nie obserwowałem czy ten proces ewoluował więc nie wiem. Dokładna nazwa to Subaru Impreza WRX STI A-Line. Tutaj masz link z krótkim testem auta (niestety po chińsku: jako tako ), możesz posłuchać pracy silnika podczas zmiany biegów: Ogólnie jeśli będzie to auto "na niedzielę", pojeżdżawkę, spota i będziesz miał zamiar w nim w przyszłości coś dłubać to bierz manuala. Natomiast jeśli będziesz go używał na codzień, w większości w ruchu miejskim to myślę że automat będzie fajną propozycją. A jest już WRX STI z automatem i kierownicą po lewej stronie :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajax Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Z tego co się orientuję to WRX STI w automacie występuje w sprzedaży w Japonii, Australii, były plany wprowadzenia do USA ale nie obserwowałem czy ten proces ewoluował więc nie wiem. Dokładna nazwa to Subaru Impreza WRX STI A-Line. Tutaj masz link z krótkim testem auta (niestety po chińsku: jako tako ), możesz posłuchać pracy silnika podczas zmiany biegów: Ogólnie jeśli będzie to auto "na niedzielę", pojeżdżawkę, spota i będziesz miał zamiar w nim w przyszłości coś dłubać to bierz manuala. Natomiast jeśli będziesz go używał na codzień, w większości w ruchu miejskim to myślę że automat będzie fajną propozycją. A jest już WRX STI z automatem i kierownicą po lewej stronie :?: STI z AT i kierownicą po właściwej stronie można kupić w Rosji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 O, nie znaju mienia. ajax, spasiba . Link to comment Share on other sites More sharing options...
masseur Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Ale osiągi będą lepsze w manualu czy w automacie/sekwencji ? I jak ze spalaniem tu i tu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
California Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Zważając na to, że Subaru się nie dorobiło jeszcze dwusprzegłowej skrzyni, to jak to w klasycznym manualu. Niższe osiągi, wyższe spalanie. Automat Subaru swoją drogą nie robi szału na tle konkurencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 http://www.subaru.ru/lineup/wrx/spec/specifications Manual: 5.2 sek do 100km/h Automat: 6.0 sek do 100km/h Zużycie paliwa: Manual: 14,1/8.4/10.5 (miasto, trasa, średnio) l/100km Automat: 14,8/8.1/10.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Subaru Impreza STi 5A/T :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts