Jump to content

pomocy!!

przemlis

Recommended Posts

zostałem szczęsliwym posiadaczem subaru outback 2004, 2,5 benzyna automat.

kupiłem ten samochód z taką usterką iż między 2-3biegiem strasznie szarpie skrzynia a przy wyższych obrotach to jest już takie walnięcie jakby coś miało odpaść.Dotarłem do człowieka, który podjął się naprawy tego uszkodzenia.

Wymienił w skrzyni wszystko co było możliwe, razem ze sprzęgłem,płytą sterującą itd usterka nie została usunięta a w czasie próby po zrobieniu to przy zmiaie 2-3 przy wysokich obrotach rozerwało mu dyfer i po jego wymianie odpuścił sobie dalsze wnikanie.Podobno jest to jakiś problem elektroniczny.

Dodam, że w czasie normalnej jazdy kiedy bieg przechodzi przechodzi do 3tyś obrotów defekt ten jest niezauważalny.

czy ktoś się spotkał z czymś takim, myślałem o wymianie komputera sterującego skrzynią.

Napiszcie coś proszę

zgóry dziękuję

przy zmiaie 2-3 przy wysokich obrotach rozerwało mu dyfer i po jego wymianie odpuścił sobie dalsze wnikanie.Podobno jest to jakiś problem elektroniczny.

Rozerwanie dyfra to raczej nie problem elektroniczny.

Jakie masz rozmiary opon na kołach?

Wymienił w skrzyni wszystko co było możliwe, razem ze sprzęgłem,płytą sterującą itd

Wymienił to wszystko na nowe? O którym sprzęgle piszesz?

zostałem szczęsliwym posiadaczem subaru outback 2004, 2,5 benzyna automat.

Rozerwało mu dyfer , naprawić się nie da , wymienione pół skrzyni a ten szczęśliwy - ale jazda :shock: :!:

Skrzynia jest do wymiany , albo sterownik . Sterownika mogę poszukać i skrzyni też . Jeśli skrzynia jest uszkodzona , to nie warto tego przypadku naprawiać . Jest kilkadziesiąt części które odpowiadają za prawidłowe zmiany biegu .

Rozerwało mu dyfer , naprawić się nie da , wymienione pół skrzyni a ten szczęśliwy - ale jazda :shock: :!:

Przecież nic takiego się nie stało :wink: Idzie wyleczyć :idea: