Venom_71 Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Witam wszystkich Proszę oodpowiedź na pytanie: po jakim przebiegu powinno sie wymieniac rozrząd w foresterze 2.0 n/a? Jeżeli mi dobrze wiadomo to po 105 tyś.... Jeden sprzedajacy powiedział,że w ASO powiedziano mu że jeżeli delikatnie sie jeździ (ciekaw jestem jaka jest definicja delikatnej jazdy....) to z rorządem można poczekac do 120tyś... ot ciekawostka..... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
drout Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 A jeśli bardzo delikatnie to pewnie 200kkm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Langus Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Powinno się zmienić po 105 tyś km lub ewentualnie po 5 latach jeżeli nie przejechało się tych 105 tyś km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 A jeśli bardzo delikatnie to pewnie 200kkm w US w przypadku 2.0T wymiane rozrzadu zalecano co 105k mil bodajze (w Europie dla tego samego silnika - co 105k km :wink: ) tak wiec cos w tym jest, tj. usredniony tryb uzytkowania ma bezposredni wplyw na rozrzad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom_71 Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 ...w Subaru 105kkm lub 7 lat ....chyba że coś się zmieniło o czym nie wiemy.... a może przebieg trzeba przemierzyć na mile czyli x1,6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Rozrząd to 7 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 ...w Subaru 105kkm lub 7 lat ....chyba że coś się zmieniło o czym nie wiemy....a może przebieg trzeba przemierzyć na mile czyli x1,6 hmm, jak dla mnie to pytanie retoryczne, zmieniać zgodnie z zaleceniami producenta, czy zaoszczędzić, czekać i przy odrobinie pecha wymieniać potem pół silnika? :| Zwłaszcza kupując używkę bym nie ryzykował Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tourism Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Jak chcesz wysle Ci serwisową kartę co kiedy wymieniac napisz mi maila na pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
opp sport Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Rozrząd lepiej zmienic 20 tys. km wcześniej niż 0,3km za póżno Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Powinno się zmienić po 105 tyś km lub ewentualnie po 5 latach jeżeli nie przejechało się tych 105 tyś km. Mojemu Forku, za Niemca, wymienili w serwisie Subaru w Deutchlandzie rozrząd po 97kkm i 12,5 roku, tyle, że to niemiecki dziadek jeździł. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Rozrząd lepiej zmienic 20 tys. km wcześniej niż 0,3km za póżno Nie martw się, Japończycy o tym pomyśleli i dlatego wymieniamy co 105, a nie co 140. Na tym właśnie polega japońska niezawodność. Mojemu Forku, za Niemca, wymienili w serwisie Subaru w Deutchlandzie rozrząd po 97kkm i 12,5 roku, tyle, że to niemiecki dziadek jeździł. :roll: To tylko potwierdza solidność Subaru i stosowanych podzespołów Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Venom_71, 100k bo nie łączy się z kosztem przeglądu na 105k pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts