Czaro Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Witam, zostawiłem normalnie zamknięty samochód na godzinkę. Po godzinie wsiadłem do niego i na wyświetlaczu pojawił się napis ACC, nie mogłem używać ani wentylacji, ani radia. Po dojechaniu do domu (około 12km) uruchomiłem ponownie samochód i problem zniknął. Co może być przyczyną problemu? pozdrawiam, Czarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Sprawdź akumulator, może się rozładowuje, a może pogorszyły się jego właściwości i trzeba szukać nowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Witam,zostawiłem normalnie zamknięty samochód na godzinkę. Po godzinie wsiadłem do niego i na wyświetlaczu pojawił się napis ACC, nie mogłem używać ani wentylacji, ani radia. Po dojechaniu do domu (około 12km) uruchomiłem ponownie samochód i problem zniknął. Co może być przyczyną problemu? pozdrawiam, Czarek przez przypadek uderzyłeś kolanem w kluczyk w stacyjce, delikatnie został wysunięty i przekręcił się w pozycje "pomiędzy" u mnie stało się tak kilka razy, zanim doszedłem do tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Jeżeli się sprawdzi, zglaszam komancza do tytułu króla pomuków Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcic Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 U mnie to częsty przypadek nie do końca "odbitej" pozycji stacyjki po uruchomieniu rozrusznika. Stacyjka "zawisa" w martwej pozycji. Wystarczy minimalnie cofnąć kuczyk i ten wskakuje we właściwą pozycję. Wszystko wraca do normy. Co 10-20 odpalenie samochodu u mnie zadarza się taka sytuacja.... Może trzeba by przesmarować stacyjkę, ale uciążliwość znikoma, a roboty dużo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaro Posted November 28, 2011 Author Share Posted November 28, 2011 Panowie, dziękuje za pomoc. Zauważyłem także, że zegar się późni mniej więcej o czas ostatniej trasy. Może to kwestia akumulatora? Przyznaję, że próbowałem przestawić kluczyk w pozycję martwą ręcznie i nie dałem rady. pozdrawiam, Czarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
walus_legacy Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Czaro, twoj problem moze miec zrodlo w slabym akumulatorze. Manual serwisowy podaje nastepujace kroki diagnozy. Pomierz tak jak tabelka pokazuje. Bedziesz wiedzial czy to akumulator czy zegar konczy swoj zywot (dosc czesto sie zdarza w Legacy). Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaro Posted December 1, 2011 Author Share Posted December 1, 2011 Witam, sprawdziło się to co napisali Komancz i Tcic. Dzisiaj znów przesunąłem kolanem kluczyk w stacyjce i na wyświetlaczu pojawiło sie magiczne acc, pozbawiając mnie możłiwości słuchania radio. Na szczęście wystarczyło przesunąć delikatnie kluczyk w stacyjnie i wszystko gra :wink: Dziękuje za wszystkie podpowiedzi! pozdrawiam, Czarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts