Jump to content

Spotkanie nad Zalewe Wislanym w zimie

SoftCut

Recommended Posts

Witam,

chcialem zaproponwac spotkanie, na zamarznietym Zalewie Wislanym

http://www.youtube.com/watch?v=bMDXxtQBuu8

Jak co roku w styczniu , lutym cala tafla wodna zamienia sie w gruby lod na ktorym organizujemy kuligi zawody quadowe i innego typu spotkania sportowe. Wiem ze dla ludzi ktorzy nigdy nie byli w tym miejscu zima pomysl moze wydawac sie nieodpowiedzialny albo wrecz glupi. Zapewniam ze jest to w 100% bezpieczne i dajace bardzo sporo wrazen.Warsta lodu jest bardzo guba czesto siegajaca po same dno.Zalew wislany jest to plytkie miejsce od brzegu czesto prawie do polowy akwenu latem woda siega do pasa. W zimie bardzo gruba warstwa lodu to nieograniczone mozliwosci dla tych ktorzy lubia sportowa rywalizacje czy poprostu chca nieco podkrecic obroty w swoich maszynach.Nie jest to pomysl ktory wymyslilem 5 minut temu. Co rok z garstka znajomych scigamy sie i driftujemy po tym akwenie.Jestem w stanie zorganizowac to w pelni odpowiedzialnie mozliwie najlepiej jak tylko jest to do zrobienia. Mam nadzieje prorozmawiac z kilkoma znajomymi ludzmi zeby Suchacz obial patronat nad tym spotkaniem (impreza)

Miejscowosc Suchacz. www.suchacz.eu

Na miejscu jest restauracja http://zapiecek.net/ w ktorej mozemy sie ogrzac zjesc cieply obiadek, posiedziec pogawedzic . Generalnie sa w tym miejscu duze mozliwosci na tego typu spotkania. Nie bede przeciez sie teraz rozpisywal ze bedzie ognisko , kielbaski czy inne atrakcjie bo nie wiem jaki bedzie odzew. Jezeli bedziecie zainteresowani to beda i kielbaski i ognisko, tance i sfawole i co sie tylko da :roll:

Czekam na Wasze uwagi, propozycje

Termin imprezy to koniec stycznia poczatek lutego ale nie jestem w stanie przewidziec pogody ;) wiec do ustalenia z tygodniowym wyprzedzeniem.

...bede tu czasami zagladal jezeli bedzie zainteresowanie to chcetnie dopilnuje wszelkich formalnosci przy organizacji zlotu, ogarne tez miejsce na pogaduchy w wyzej wspomnianej restauracji

-- N lis 27, 2011 1:45 pm --

up

SoftCut, ciekawa propozycja, blisko od 3miasta, i pewnie by się kilka osób skusiło :idea:

chociaż sam miałbym cykora wjechać autem na lód :twisted:

poza tym, póki co nie zanosi się na tak ostrą zimę, jak dwie ostatnie.

...nie wiadomo jaka bedzie ta zima ale w zeszlym roku jezdzilem ciagnikiem po zalewie, no stress ja wyjade pierwszy na lod jak bedzie trzeba. Pytanie tylko czy beda chetni . Mamy sporo czasu do stycznia a ja bede tu zagladal i odswierzal temat jak sie znajdzie kilku chetnych tych z 3city i mam nadzieje ze z innych miast tez to ogarne dobra impreze. Mam tam warunki. Kawalek wynajetej plazy z namiotem i miejscem na ognicho etc.

-- N lis 27, 2011 6:31 pm --

up ;)