Jump to content

type r jdm v5 w specyfikacji N4/30

kons6

Recommended Posts

N4/30 to dla mnie pomyłka. Auto musi być strasznie ciężkie (min.masa klasy N4) do tego zero mocy - lancery uzyskują do 220-240KM przy ok.4000-4500 obr/min z tego co pamiętam.

Zapomnij o temacie.

Subaru ma silnik podkwadratowy i gorzej idzie z dołu od lancera, a górę obcina zwężka. Elektroniką można poprawić, ale dalej auto nie będzie konkurencyjnce i za bardzo ścigać się nie ma z kim (w tym roku jeździło chyba 2 zawodników).

Zapomnij o temacie.

i tak zapominam, bo z R2 nie można pojechać w RPP autem N4/30

swoją drogą zupełne wykluczenie rozpoczęcia rajdów autem 4x4 jest wg mnie pomyłką

ale nieistniejący RD-3L z regulaminami i tak to przebija

1) Rajdy są dla bogatych. Sam samochód to około 10-20% potrzebnego budżetu na rok startów (pomijam styl mistrza Pluchy, który robił to za symboliczną złotówkę).

2) PZM ma gdzieś co myślimy o ich regulaminach

3) PZM ma wyłączność w RP na zawody z pomiarem czasu, więc patrz pkt.2

4) Ja miałem wiele pomysłów dotyczących rajdowania i rzeczywistość brutalnie sprowadziła mnie na ziemię. Auto mogę zbudować, ale co po za tym? Na rajd RPP trzeba 10-12 tys pln (na sezon 2011), na RSMP ok.25 tys. przy rajdowaniu superniskobudżetowym (używane opony, zwykłe paliwo i prawie seryjne stare subaru).

5) Jeżdżenie 1 rajdu w roku moim zdaniem może się skończyć tylko spektakularnym dzwonem lub brakiem wyniku. Sensu brak.

6) Polecam mimo wszystko cykle rallysprintów - np. AB CUP, może to nie są rajdy, ale wystartowałem w tym roku w NMNP i było tak :shock: . 5 bieg dokręcałem do końca rajdówce, auto już szybciej nie było w stanie jechać.

Jak masz stare auto, fajny jest classicauto cup i czas przerwać monopol Arka Błaszczyka na wygrywanie :D.