ggggtt Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Po zalozeniu rozporki Apexi, ta delikatnie obija sie o IC na dolkach, przy ruszaniu, ogolnie przy jezdzie delikatnie pobrzekiwanie. Z tego co wyczytalem w podobnych przypadkach zalecano obnizyc IC. Jak to mozna zrobic? Pozdr 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczęka Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Miałem podobny problem, ale rozwiązałem go przeciwną drogą - dałem wyżej rozpórkę i jest ok :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTR Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Ja jeszcze tego nie robilem u siebie ale ja bym troche sprobowal dogiac boczne mocowania IC w dol. Nie ma innego sposobu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrupa Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Jeżeli brakuje ci dosłownie kilka mm to możesz również spróbować skrócić rurę gumową miedzy przepustnicą a IC, on montowany jest na gumowych tulejach więc powinno się poddać o kilka mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Tomek, z opisu wnioskuję, że potrzebujesz kilka mm. Podegnij mocowania samą blachę otaczającą IC - tak minimalnie. Powinno w sumie razem dać dobry efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godlik Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Ja u siebie włożyłem po prostu podkładki pod rozpórkę na śruby od strony IC. Pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Właśnie, może prościej będzie podnieść rozpórkę. Jak wysokość kołnierza na kielichach pozwoli to podłóż podkładki pod mocowania rozpórki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts