Jump to content

tylko 0,5 bara :(

pjwrx

Recommended Posts

Ale nawet przy największym obciążeniu? Nie wiem, jak jest w Twoim aucie, ale u mnie max. ciśnienie to 0,9 i osiągane jest sporadycznie. Zazwyczaj przy "deptaniu" na dwójce czy trójce sięga raczej 0,5-0,7. Czujesz, że kiepsko ciągnie?

i wszystko bylo by ok poza tym ze pcha tylko do 0,5 bara i koniec .

Przyczyn może być tysiąc pięćset, sto dziewięćset. Serio, bez uszczypliwości - od nieszczelności układu, poprzez brak restryktora, kończąc na "spsiutym" selenoidzie. I to tylko przykładowo wymienione, możliwe przyczyny "niedoładowania".

Trzeba podjechać na rzetelną diagnostyką w świecie realnym. Diagnostyka przez internet ma jednak swoje wady :mrgreen:

Pozdrawiam

Grzegorz

Przyczyn może być tysiąc pięćset, sto dziewięćset.

Dlatego zapytałem, czy auto wyraźnie przestało ciągnąć. Bo może być tak, że kolega sprawdzał na niższych biegach i wskazywało w peaku tylko 0,5. Dopiero przy max obciążeniu, na przykład na czwórce, sięga 0,9, ale ponieważ jest to chwila, można ją przeoczyć... :wink: Ja też niedawno miałem podobne obawy, ale test z kompem rozwiał moje wątpliwości. Pozdrawiam.

dzieki za rady! mam tez drugiego scoobyego z tym ze to japonski wrx i w nim turbo pcha na 0,9 - 1,0 bara i jest to ogromna ruznica i idzie juz od pierwszego biegu! mozna tylko niezauwazyc doladowania tylko na 1-szym i 2-im biegu bo za szybko sie koncza :) wiem ze jest duza ruznica w mocach pomiedzy japonczykami i slimakami uk turbo 2000 ale zeby az tak? :shock: