tito76 Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 witam.... ...tak sobie trafiłem na alledrogo na taki gadżet i stad moje pytanie, czy ktoś miał do czynienia z tym komputerkiem...cena całkiem atrakcyjna: http://moto.allegro.pl/komputer-poklado ... 69128.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatLove Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 witam.... ...tak sobie trafiłem na alledrogo na taki gadżet i stad moje pytanie, czy ktoś miał do czynienia z tym komputerkiem...cena całkiem atrakcyjna: http://moto.allegro.pl/komputer-poklado ... 69128.html Z opisu wygląda na bardzo fajne urządzenie przy czym nie kosztuję majątku, a raczej śmieszne pieniądze. Jak przetestuję, to dam znać co i jak :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tito76 Posted November 20, 2011 Author Share Posted November 20, 2011 ...no właśnie cena malutka, robi parę fajnych rzeczy, może by było warto stestować.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatLove Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Jeżeli to urządzenie rzeczywiście ma takie funkcje jak w opisie, wszystkie działają poprawnie i nie pokazują pogody to na pewno warto się nim zainteresować i pewnie dużo osób na forum chętnie je "przytuli". Poza tym właśnie cena przy wszystkich jego funkcjach wydaję się śmieszna. Do tej pory za podobne wynalazki z zagranicy trzeba było zapłacić przynajmniej 4 razy tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 no to przyłączę się do oczekujących Link to comment Share on other sites More sharing options...
morff Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 ktoś już montował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tito76 Posted November 23, 2011 Author Share Posted November 23, 2011 ...a no pooglądałem to sobie na tej stronie, wygląda że faktycznie to działa....teraz kwestia podłączenia tego u nas i kalibracji.....rozumiem ze zmiana wyświetlanych wartości jest za pomocą guziczka?....poza tym chyba mogliby troszkę większy ten wyświetlacz zrobić, chociaż z drugiej strony znowu jest mały i można go wszędzie upchnąć...dobra to czekamy na wieści kto pierwszy w SI to podłączy i zda relacje...pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naLeśnik Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 witam.... ...tak sobie trafiłem na alledrogo na taki gadżet i stad moje pytanie, czy ktoś miał do czynienia z tym komputerkiem...cena całkiem atrakcyjna: http://moto.allegro.pl/komputer-poklado ... 69128.html Z opisu wygląda na bardzo fajne urządzenie przy czym nie kosztuję majątku, a raczej śmieszne pieniądze. Jak przetestuję, to dam znać co i jak :wink: jak już będziesz miał to zgłaszam się na organoleptyczne sprawdzenie jak to działa i wygląda :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blasterpl Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Moje doswiadczenia z tego typu urzadzeniami sa negatywne.Kiedys dawno temu kupilem do swojego kadeta gsi podobny (nie ten z watku) komputer pokladowy,tez mial miliard funkcji.Sprzedajacy zapewnial ze wystarczy skalibrowac i wszystko bedzie dzialalo Oczywiscie jak to bywa z urządzeniami które sa do wszystkiego i wszystko potrafia to nie pokazywalo ŻADNYCH parametrow wlasciwie,blad pomiarowy kilkadziesiat % !!!.I nie dalo sie tego ustawic.Dodam ze nie opisuje tu tego konkretnego komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morff Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 do usunięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar86 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Witam zamontowałem, ale dwa kabelki jeszcze najważniejsze. od wtrysków i od prędkościomierza. gdzie one są w moim forku 99r. Pomoze ktoś?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blasterpl Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Żeby nie wychodzić poza kabinę to chyba najbliżej z wiązki komputera ( wGT-ku komputer jest pod nogami pasażera ) a jak w forku to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gates Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 jakie to ma dokladnie wymiary? (moze wcisnie sie w miejsce zegarka w bugu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar86 Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 mi spasowało u góry tam gdzie zegarek mam, ale lekko szlifnolem plastik a dokładne wymiary masz na ich stronie. impuls od prędkości jest ponoć w skrzyni biegów ale tam widziałem dwa czujniki z 3 kablami i dalej nie szukałem. HELP ME Link to comment Share on other sites More sharing options...
morff Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 czujnik prędkości ma właśnie 3 kabelki, masa, zasilanie i sygnał. Sygnał pewnie będzie na środkowym pinie. Do spalania sygnał z wtrysków, przydałaby się dokumentacja pod którym pinem w ECU jest, a jak nie ma dokumentacji to pod kostkę od wtryskiwacza. Ma dwa przewody, jeden to stałe +12V a drugi to sterowanie (+12V zwierany do masy na czas otwarcia wtrysku) - i z niego bierzesz sygnał. Można też przepikać miernikiem przejście, pod który pin w ECU dochodzi sygnał z wtryskiwacza i z ECU wziąć - bliżej. Tak samo w sumie można zrobić z czujnikiem prędkości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts