kapalek Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 mam problem kupiłem kabel kkl, zainstalowałem sobie ecuexplorera, widze że się łączy z samochodem ale jak wciskam f7 czylio reste ecu błąd check engine nie znika. jest jakis inny program do kasowania błędów poza romradierm, który znajde w necie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 na pewno połączyłeś się z ECU ? Jaki błąd odczytałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 po odpaleniu ECUEXPLORERA wchodzisz w ECU, , pokazują się: realtime data wiew i trouble code reader, wchodzisz w realtime, tools, kasujesz błąd i potem wyłączasz i włączasz stacyjkę, błąd powinien się skasować pewno próbujesz skasować błąd na trouble code readeri wyskakuje że się nie da i 4301 czy coś takiego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapalek Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 hmm to może faktycznie nie udało mi sie połączyć jak trzeba w kazdym razie po podłączeniu moge czytac parametry silnika np obroty temp itp jednak jak wchodze w real time data view i trouble code reader to nie widzi żadnych błędów a cel się pali udało mi sie jednak innym kablem tj elm327 i programem Easy obd2, zczytałem błąd p2441 i wykasowałem jednak nie wiem nadal dlaczego ecuexplorere nic nie wiedział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts