Cichaczu Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Powitać. Nie potrafiłem znaleźć podobnego tematu. Orientuje się ktoś czy poniższe chlapacze Rallyarmor da radę zamontować do kombiczki N/A? Czy też trzeba czegoś szukać. W sklepiku sa jakies plastikowe... które nie bardzo mnie się podobają. Dzięki z góry Poprawiłem linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 powinny dać się dopasować bez większego kłopotu ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichaczu Posted November 10, 2011 Author Share Posted November 10, 2011 Bo jak sprawdzałem mocowanie w moim kombiku a w STI (też MY06) to niestety są w innych miejscach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Na 95% chlapaki Rally Arrmor są inne do WRX/STi i do N/A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Podczepię sie do tematu, może ktoś robił kiedyś własne i wie jaki materiał jest najodpowiedniejszy do tego celu ? Myślałem o spienionym PCV, ale wydaje mi się że może być łamliwe :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Bo jak sprawdzałem mocowanie w moim kombiku a w STI (też MY06) to niestety są w innych miejscach. Rzeczywiście tak. Ale wystarczy jedynie przewiercić w chlapaczach dwa otwory obok i będzie pasować. Przerabiałem temat. Kupiłem plastikowe czarne STI od GiGi do mojej starej N/A i tak trzeba było zrobić. Jeżeli materiał twardy warto też nieco je podwyższyć, bo na najbliższym wysokim krawężniku można je połamać. Rally Armour są miękkie, więc przy nich nie ma problemu, mogą być nisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokie Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Podczepię sie do tematu, może ktoś robił kiedyś własne i wie jaki materiał jest najodpowiedniejszy do tego celu ? Myślałem o spienionym PCV, ale wydaje mi się że może być łamliwe :? Jest tu gdzieś długa dyskusja na ten temat, dalbym linka ale czytalem to rok temu wiec tez musialbym szukać :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Na 95% chlapaki Rally Arrmor są inne do WRX/STi i do N/A. Ja mam RA WRX/STI w N/A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichaczu Posted November 11, 2011 Author Share Posted November 11, 2011 Tylko pytanie, czy otwory są w tych samych miejscach w sedanie i kombi :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Tylko pytanie, czy otwory są w tych samych miejscach w sedanie i kombi Przód raczej tak, nie wiem jak tył :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Ja bym się tym nie przejmował, najwyżej wywiercisz nowe otwory (u mnie była taka konieczność, na estetyce nic nie tracisz). Tym bardziej jeżeli będziesz chciał podwyższyć te chlapacze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobil01 Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 To moze ja w czymś pomogę http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=21&t=124917 te kurtyny chłodnicze są naprawdę dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krysztal Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Z czego polecacie zrobić chlapacze fartuchy i gdzie to dostać bo chodziłem po PSB, Leroyu i nic ciekawego nie znalazłem z czego można je zrobić. Najlepiej żeby było to coś dość sztywnego ale jednak uginającego się pod naporem. Czy ogólnie lepiej się nie bawić i wziąć takie z alledrogo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichaczu Posted November 12, 2011 Author Share Posted November 12, 2011 Sprawdzałem dziś mocowania w sedanie MY06 N/A i... z tyłu pasują, z przodu nie. Pozostaje zrób to sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Sprawdzałem dziś mocowania w sedanie MY06 N/A i... z tyłu pasują, z przodu nie. :shock: Ale, że jak :?: Przecież dzioby te same :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 :shock: Ale, że jak :?: Przecież dzioby te same :?: Wczoraj odkryliśmy z Cichaczu, że w moim sedanie błotniki są poszerzane jak w WRX/STi, a w kombi są zwykłe. :shock: Wersje mamy te same: 2.0 N/A RC. Też byłem w szoku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Chlapacze powinny pasować, minimalne różnice były tylko przy mocowaniach w wersjach USA z tyłu, ale to nie problem. Na Forum lata już kilkadziesiąt imprez i foresterów z moimi chlapaczami. Niektórzy już któryś sezon. Temat był wałkowany parę razy. Jak masz pytania, albo chcesz zdjęcia podaj maila, wszystko Ci pokażę. Poniżej poglądowe fotki forumowych aut z chlapaczami. pozdrawiam, K Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 W moim dawnym N/A miałem zamontowane chlapacze od GiGi. Teraz auto jest w rękach Amstaff23, więc można się z nim skontaktować, obejrzeć. Są fajowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewen Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Ja już w trzecim Forku mam od GiGi i jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowa Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 hehe widzę, że GiGi zaczyna mieć monopol moje przeszły hardcorowy test w Ułężu (jak wyleciałem w plener ) i wszystko ok Czekam co będzie działo się zimą. Jak na razie bardzo ok przycierały mocno na winklach o beton Ułężowy, ale przeżyły to bardzo dzielnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Ja już w trzecim Forku mam od GiGi i jestem zadowolony ja też byłem zadowolony z moich w GT od GiGi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Kierkus Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Ja także jestem zadowolony. Już rok na aucie i nie ma na nich śladów użycia Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Dzięki Panowie, choć dla mnie lepiej gdyby się szybciej zużywały Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaka Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 w moim poprzednim aucie (outlanderze) świetnie sprawiły chlapacze od GIGItech, a jak zdarzył się dzwon to za sztukę ubezpieczenie wypłaciło parę stówek 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_ewy Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 GiGi, zaopatrzył mnie w dwa komplety swoich chlapaków i jestem zadowolony. Jeden założyłem do..... Kia Sportage co widać na załączonym obrazku. Drugi komplet założył citan do us speca i z tego co wiem wszystko pasowało bez poprawek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts