ernehubka Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Witam. Mam problem z układem paliwowym, a mianowicie z wtryskiem paliwa. Nie puszcza dawki paliwa, dochodzi do niego prąd. Czy można to jakoś naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
opp sport Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 A czy dochodzi paliwo? Duża szansa ze padła pompa paliwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernehubka Posted November 9, 2011 Author Share Posted November 9, 2011 Tak dochodzi. Ciśnienie za filtrem paliwa wynosi 2 bary. Jedyny problem jest w wtrysku on mi nie chce puszczac paliwa. Prąd do niego też dochodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 wtryski są sterowane masą, prąd jest na nich zawsze, a masą steruje ECU Link to comment Share on other sites More sharing options...
opp sport Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 wtryski są sterowane masą, prąd jest na nich zawsze, a masą steruje ECU w legacu 1.8 jest mono-wtrysk Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 wtryski są sterowane masą, prąd jest na nich zawsze, a masą steruje ECU w legacu 1.8 jest mono-wtrysk Bez znaczenia czy mono czy multi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opp sport Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 wtryski są sterowane masą, prąd jest na nich zawsze, a masą steruje ECU w legacu 1.8 jest mono-wtrysk Bez znaczenia czy mono czy multi. Jak mono to jeden chyba :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 wtryski są sterowane masą, prąd jest na nich zawsze, a masą steruje ECU w legacu 1.8 jest mono-wtrysk Bez znaczenia czy mono czy multi. Jak mono to jeden chyba :?: Nie wiedziałem, zaraz sobie zanotuję w kajeciku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opp sport Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Przepalona cewka wtryskiwacza lub zatarta iglica jest też chyba w głowicy wtrysku taki mały filterek siatkowy może on jest zapchany Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernehubka Posted November 10, 2011 Author Share Posted November 10, 2011 jesli zatarta iglica to co mozna z nia zrobic -- Cz lis 10, 2011 3:54 pm -- Dałem znajomemu wtrysk do sprawdzenia stwierdzil on ze jest wtrysk zapieczony. czy mozna go jakos naprawic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
opp sport Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 wymocz w nafcie może pomoże, są też środki chemiczne do czyszczenia wtrysków też jako dodatek do paliwa w tym może spróbuj wymoczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernehubka Posted November 12, 2011 Author Share Posted November 12, 2011 Wtrysk moczy sie w nafcie juz 2 dni sprawdzalem i nic mu nie pomoglo. jak jeszcze mozna go ruszyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.