Jumpman Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Kolejny Dakar zbliża się wielkimi krokami. Zaprezentowano mapkę ze znacznie zmodyfikowaną trasą względem roku ubiegłego. Trzeba przyznać ,że Polacy mają tam bardzo duże szanse na sukces i to w niemal każdej kategorii ! Quady - Rafał Sonik Motocykle - Kuba Przygoński Samochody - Hołek w MINI ! A za sprawą Małysza spodziewać się możemy lepszych niż dotychczas wiadomości medialnych z Dakaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Nie zapomnij o Jacku Czachorze i Marku Dąbrowskim, myślę, że nasi 3 motocylkiści mają papiery na bycie "w czubie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Wiedziałem ,że ktoś to napisze- oczywiście nie zapomniałem, ale jednak wydaje mi się ,że to Przygoński "jedzie wszystko" Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Jumpman, ja jestem od zakładania wątku Dakarowego :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Eeee tam raz ci się udało mnie wyprzedzić i przerwac moją serię od 2009 W tym roku nie dałem się zaskoczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Trzeba przyznać ,że Polacy mają tam bardzo duże szanse na sukces i to w niemal każdej kategorii ! Quady - Rafał Sonik W quadach bardziej liczę na Łukasza Łaskawca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Hołek będzie na tzw pudle na mecie 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Nie ma innej opcji pod nieobecność Sainz'a i Nassera i w ogóle VW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Oby dojechał na metę, to będzie na podium - to Dakar( :?: ) przecież i osiągnąć metę nie jest łatwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 pod nieobecność Sainz'a i Nassera się wystraszyli Hołka :wink: 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 pod nieobecność Sainz'a i Nassera się wystraszyli Hołka :wink: 8) Tym bardziej obawiam sie o wynik Hołka, głownie o problemy natury technicznej :| Ale ogolnie jestem dobrej myśli ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 ja jestem dobrej myśli Zgłoszono 186 motocykli, 31 quadów ( w tym 3 Polskie ), 170 samochodów i 76 ciężarówek -- 22 gru 2011, o 09:16 -- najwyższa pora żeby wątek był na pierwszej stronie :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenzen23 Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 Chyba wszyscy Polscy uczestnicy wyruszyli do Argentyny, część jest już na miejscu. Zostały cztery dni do startu, więc może "dwa słowa" na temat szans Polaków. Według mnie mamy realne szanse na podium we wszystkich kategoriach (ciężarówki Darek Rodewald z bandy DE ROOY) w pozostałych kategoriach kandydatów wymieniać chyba nie trzeba. Też widzicie to tak kolorowo? Jeżeli chodzi o relacje to myślę że w tym roku dotrze do nas więcej materiałów niż kiedykolwiek wcześniej, choćby z powodu występu Adama Małysza a pewnie to co w tamtym roku pokazał Hołek, Łoker i reszta też będzie miało wpływ na ilość i jakość relacji, bynajmniej taką mam nadzieję. Karolak jedzie pierwszy raz więc pewnie sam nie wie jak to będzie :roll: , podobno ma fioła na punkcie motoryzacji więc powinien "czuć bluesa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted December 27, 2011 Author Share Posted December 27, 2011 Nasser jednak jedzie. Pewnie Hołek się nie ucieszył Link to comment Share on other sites More sharing options...
goOly19 Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 jak myslicie Małysz dojedzie do mety ? Miałem obstawiać sporą kasę na to że "nie dojedzie" (STS) jakie jest wasze zdanie, Kurs na nie 1.6 na tak 2.05. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slonex Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 Adam dojedzie - bedzie daleko daleko ale ukonczy. Za duzo kasy czerwony byk w to wszystko wpakowal, to ekipa bedzie robic wszystko zeby Adam ukonczyl Dakar. Czego mu osobiscie bardzo zycze! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted December 27, 2011 Author Share Posted December 27, 2011 Pierwsza irytacja dzisiaj - wiadomości RMFFM - 90% materiału o Dakarze to wywiad z Małyszem, ani słowa o Hołku, motocyklistach czy ekipie Orlen Teamu ,która walczy tam o czołowe lokaty. No , czyli wszystko tak jak myślałem - wiadomości z Dakaru skupione będą na Małysza... ehh Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 Pierwsza irytacja dzisiaj - wiadomości RMFFM - 90% materiału o Dakarze to wywiad z Małyszem, ani słowa o Hołku, motocyklistach czy ekipie Orlen Teamu ,która walczy tam o czołowe lokaty. No , czyli wszystko tak jak myślałem - wiadomości z Dakaru skupione będą na Małysza... ehh Niestety ja już od dłuższego czasu słyszę że tylko małysz tam jedzie a reszta to "inni" Polacy :roll: I to w wielu relacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Nasser jednak jedzie. Pewnie Hołek się nie ucieszył Nasser jedzie Hammerem od Gordona i będzie groźny :roll: ale Hołeeek da radę jak myslicie Małysz dojedzie do mety ? dojedzie 8) daleko wiadomości RMFFM - 90% materiału o Dakarze to wywiad z Małyszem, ani słowa o Hołku, motocyklistach czy ekipie Orlen Teamu przecież RMF nie będzie reklamował Orlenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 szubaru, wiem ,że Orlenu nie chcą reklamować, ale jednak wierzyłem po cichu w poprawność informacji dziennikarskiej, czy coś w tym rodzaju... Nasser jedzie Hammerem od Gordona i będzie groźny Jeśli to RWD tak jak rok temu to troche lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=nikon=- Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 O tym Ham... mowa? foto: Sebastian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Jakiś taki... nie pozorny, więc wątpię ,aby to był ten, w poprzednich latach wyglądało to mniej więcej tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 ale jednak wierzyłem po cichu w poprawność informacji dziennikarskiej buhaha w co :?: pismaki jedne, ciekawe ile razy się pomylą jakim samochodem Małysz startuje :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zino Posted December 30, 2011 Share Posted December 30, 2011 PILNE! „Regulaminowe zaskoczenie” quadowców. 30 grudnia 2011 14:32:14 Na przeglądzie technicznym quadu Rafała Sonika stwierdzono, że... jego quad nie spełnia punktu nr 8 regulaminu. Wg interpretacji sędziowskiej silnik quadu musi pochodzić od takiej ramy na jakiej jest zamontowany - czyli raptor powinien być z silnikiem od raptora - nie motocykla. Sytuacja dotyczy wielu zawodników – m.in. Declerc’a, Machacka, Maćka Albinowskiego, Łukasza Łaskawca. Teamy nerwowo czekają na rozwój sytuacji. Jaka będzie finalna decyzja sędziów? Trochę późno na zmianę interpretacji, z drugiej strony dziwi fakt, że wcześniej nikt się nie zorientował że może być z tym problem. ciekawie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slonex Posted December 30, 2011 Share Posted December 30, 2011 Już nie aktualne za stronką nasinadakarze: Pilne! quady Łukasza i Maćka przeszły badania techniczne30 grudnia 2011 17:36:42 Jest! maszyny naszych chłopaków przeszły pozytywnie badania techniczne przed rajdem. Emocji było sporo. Czekamy jednak na ostateczne rozstrzygnięcie sytuacji. Prawdopodobnie dla "hybryd" zostanie utworzona oddzielna klasa pojazdów. Ależ emocje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts