mali1988 Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 witam. mam pytanie odnośnie napędu mam justy 1,3 z 1998 roku i podobno naped 4x4 da sie odłączyć na lato a na zime mozna sobie można znowu włączyć. Jak to zrobić? ze skrzyni wystaje tak jakby jakiś "pręt" to może być to ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gforce Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Nie wiem czy w justy ale w swifcie byl taki bolec ktory mozna bylo wyciagnac po ówczesnym poluzowaniu trzymającej go śruby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali1988 Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 i to wystarczyło tylko poluzować tą srobe i przesunać? nie ma zadnych przejściówek do srodka do przedziału pasażerskiego i takiej wajchy jak np w legacy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igi_666 Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 i to wystarczyło tylko poluzować tą srobe i przesunać? nie ma zadnych przejściówek do srodka do przedziału pasażerskiego i takiej wajchy jak np w legacy? W Legacy nie ma odłączanego napędu. Ta wajcha to reduktor który skraca przełożenia A Justy ma napęd na jedną oś, a tylna jest załączona poprzez wiskozę. Czyli na dobrą sprawę masz i tak napęd na przednią oś . Odłączanie jak dla mnie nic nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
gforce Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Odłączanie jak dla mnie nic nie daje Daje bardzo dużo Dyfer centralny masz realizowany przez wiskoze, co nie znaczy, ze jak normalnie jedziesz masz naped tylko na przod, jest raczej tak jak w pelnoprawnym subaru, naped na 4 masz caly czas. -- Śr lis 23, 2011 11:37 am -- i to wystarczyło tylko poluzować tą srobe i przesunać? Tak, dokladnie, luzujesz srube, ktora blokuje bolec i go wyciagasz/wpychasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts