Jump to content

Gaz w foresterze 2,5 2011 z USA

czalczal

Recommended Posts

Posted

po pierwsze to sie trzeba przywitac, po drugie skad niby jestes? z marsa,staurna,Kambodży czy Pipek wielkich?

bo my tu wrozkami nie jestesmy.

Posted

jeśli to jest ten nowy silnik 2.5 DOHC N/A to chyba nikt nie zakladal tam jeszcze gazu

ale do odwaznych swiat nalezy :lol:

Posted

Przepraszam za moje maniery.

Dzień dobry wszystkim :)

Poszukuje kogoś kto zakładał gaz w SUBARU FORESTER 2.5X PREMIUM

2011, SUV samochód jest sprowadzony z USA i z tego co się orientuje to jest to jakiś nowy silnik.

Jestem spod warszawy więc najlepiej gdzieś w tych okolicach.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Posted

Jeśli jesteś blisko Warszawy to napiszę tylko pierwsza magiczną literę "J..." Reszta po nie dokończy :D

Jeśli to wersja USA to silnik niekoniecznie już ten nowy, To MY2011 czy rok produkcji ?

Posted
Jeśli jesteś blisko Warszawy to napiszę tylko pierwsza magiczną literę "J..." Reszta po nie dokończy :D

Jeśli to wersja USA to silnik niekoniecznie już ten nowy, To MY2011 czy rok produkcji ?

JA..

Posted
Czy moze ktos polecic kogos kto montowal gaz w takim samochodzie?

Z gory dzieki.

Ja znam za to wielu uzytkowników, którzy jak słyszą słowo gaz , to chcą w domach zakładać piec na węgiel :wink: :mrgreen:

A tak serio, to weź kalkulator w dłoń, poczytaj, przemyśl , i dopiero wtedy decyduj :roll:

Posted

Pewnie już ktoś gdzieś napisał nie raz ja napiszę jeszcze raz :D

1.Koszt instalacji gazowej.

2.1/2 bagażnika zawalona kołem zapasowym.

3.Regulacja zaworów co 30-50 tys.km( podczas jazdy na benzynie luzy zaworowe praktycznie się nie

zmieniają)

4. Rzeczy inne które mogą się wydarzyc.

Posted
Pb 95 - 5,4 LPG - 2,74

Kiełbasa w Tesco na promcji kosztuje 7 zł a taka sama obok 22 zł wyglądają tak samo, ludzie jedzą tą tańszą i nie słyszałem aby ktoś umarł więc po co przepłacać.

Robiłem sporo kilometrów samochodem z gazem i wiem ze cena gazu i instalcji LPG to nie wszystkie koszty z tym związane jeśli bierze się przebieg rzedu 200-300tys.km samochodu.

Jeśli miał bym dzisiaj jeżdzić samochodem benzynowym przy obecnych cenach paliw i moich przebiegach też bym założył gaz :oops:

Posted
Pb 95 - 5,4 LPG - 2,74

Jeśli miał bym dzisiaj jeżdzić samochodem benzynowym przy obecnych cenach paliw i moich przebiegach też bym założył gaz :oops:

Albo byś jeździł na bilecie ulgowym jak kolega post wyżej. Szkoda, że nie wiemy gdzie mieszka, bo mże warto by było sie przeprowadzić do jego miasta i kozystać z ulgowych przejazdów.

Ja mam już drugiego subaraka na gaz i nie widzę żadnych przeciwskazań żeby jeździć na LPG. Oczywiście trzeba na bierząco sewisować zarówno instalację jak i zawory oraz świeczki, przewody i kilka innych rzeczy.

Pewnie jak byśmy zarabiali zamiast w PLN w EURO a cena benzyny by była taka jest to bym się nie zastanawiał czy przerabiać na GAZ.

Niestety, ale ekonomia bierze górę w tym przypadku.

Teraz cena benzyny w PL jest prawie taka sama jak w D, a zarobki całiem inne.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...