czalczal Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Czy moze ktos polecic kogos kto montowal gaz w takim samochodzie? Z gory dzieki.
slonex Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 po pierwsze to sie trzeba przywitac, po drugie skad niby jestes? z marsa,staurna,Kambodży czy Pipek wielkich? bo my tu wrozkami nie jestesmy.
ppmarian Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 jeśli to jest ten nowy silnik 2.5 DOHC N/A to chyba nikt nie zakladal tam jeszcze gazu ale do odwaznych swiat nalezy
czalczal Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Przepraszam za moje maniery. Dzień dobry wszystkim Poszukuje kogoś kto zakładał gaz w SUBARU FORESTER 2.5X PREMIUM 2011, SUV samochód jest sprowadzony z USA i z tego co się orientuje to jest to jakiś nowy silnik. Jestem spod warszawy więc najlepiej gdzieś w tych okolicach. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam
premier Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Jeśli jesteś blisko Warszawy to napiszę tylko pierwsza magiczną literę "J..." Reszta po nie dokończy Jeśli to wersja USA to silnik niekoniecznie już ten nowy, To MY2011 czy rok produkcji ?
major2104 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Jeśli jesteś blisko Warszawy to napiszę tylko pierwsza magiczną literę "J..." Reszta po nie dokończy Jeśli to wersja USA to silnik niekoniecznie już ten nowy, To MY2011 czy rok produkcji ? JA..
carfit Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Czy moze ktos polecic kogos kto montowal gaz w takim samochodzie?Z gory dzieki. Ja znam za to wielu uzytkowników, którzy jak słyszą słowo gaz , to chcą w domach zakładać piec na węgiel :wink: A tak serio, to weź kalkulator w dłoń, poczytaj, przemyśl , i dopiero wtedy decyduj :roll:
ukaszWRX Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 JAKO czalczal, poszukaj w watku o LPG :wink:
opp sport Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Pewnie już ktoś gdzieś napisał nie raz ja napiszę jeszcze raz 1.Koszt instalacji gazowej. 2.1/2 bagażnika zawalona kołem zapasowym. 3.Regulacja zaworów co 30-50 tys.km( podczas jazdy na benzynie luzy zaworowe praktycznie się nie zmieniają) 4. Rzeczy inne które mogą się wydarzyc.
Kadrowy Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Pb 95 - 5,4 LPG - 2,74 Bilet ulgowy:1,5 cały:3
opp sport Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Pb 95 - 5,4 LPG - 2,74 Kiełbasa w Tesco na promcji kosztuje 7 zł a taka sama obok 22 zł wyglądają tak samo, ludzie jedzą tą tańszą i nie słyszałem aby ktoś umarł więc po co przepłacać. Robiłem sporo kilometrów samochodem z gazem i wiem ze cena gazu i instalcji LPG to nie wszystkie koszty z tym związane jeśli bierze się przebieg rzedu 200-300tys.km samochodu. Jeśli miał bym dzisiaj jeżdzić samochodem benzynowym przy obecnych cenach paliw i moich przebiegach też bym założył gaz
ironmzes Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Pb 95 - 5,4 LPG - 2,74 Jeśli miał bym dzisiaj jeżdzić samochodem benzynowym przy obecnych cenach paliw i moich przebiegach też bym założył gaz Albo byś jeździł na bilecie ulgowym jak kolega post wyżej. Szkoda, że nie wiemy gdzie mieszka, bo mże warto by było sie przeprowadzić do jego miasta i kozystać z ulgowych przejazdów. Ja mam już drugiego subaraka na gaz i nie widzę żadnych przeciwskazań żeby jeździć na LPG. Oczywiście trzeba na bierząco sewisować zarówno instalację jak i zawory oraz świeczki, przewody i kilka innych rzeczy. Pewnie jak byśmy zarabiali zamiast w PLN w EURO a cena benzyny by była taka jest to bym się nie zastanawiał czy przerabiać na GAZ. Niestety, ale ekonomia bierze górę w tym przypadku. Teraz cena benzyny w PL jest prawie taka sama jak w D, a zarobki całiem inne.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.