subarczak Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Musze założyć jakiś monitoring parametrów silnika. Myślałem o : http://www.race-technology.com/dash2_2_31.html używał ktoś ? jak to ma się do np. klasycznego zestawu DEFI ? ( EGT, Oil Pres, Boost) Auto będzie na Autronicu, także cała wiązka będzie robiona pod to. Auto raczej nie na co dzień. Cenowo mniej więcej tak samo wychodzi ... A jakieś inne za i przeciw ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Ja bym chyba postawil na cos takiego - na zegarki i tak caly czas nie bedziesz patrzyl. Nie wczytywalem sie, ale pewnie ten dash ma mozliwosc jakiegos porzadnego logowania. Dla Ciebie istotne powinno byc tylko wlaczenie sie jakiegos alarmu, dla jakichs odczytow przekraczajacych normy, a potem ew. powinienes moc na spokojnie przeanalizowac sobie, co sie stalo - na podstawie logow. Jak budujesz auto sportowe - moim zdaniem zdecydowanie dash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarczak Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Dzięki AMI za radę :-) Kto to w mazowieckim może ogarnąc powiedzmy razem z Autronikiem ? Gdzieś wyczytałem : "Możliwość samodzielnej pracy lub podłączenie przez CAN adapter do złącza OBD lub komputera stand alone." co to jest CAN adapter ? Czy dobrze rozumiem ze będzie DASH bedzie: - korzystał z OEM-owych czujników temp, boost, itp. czy - parametry takie weźmie ze SA - czy trzeba mu dodatkowych czujników ( np EGT jak bym chciał monitorowac ten parametr ... czy w ogóle wszystkie czujniki musza byc od Racing Technology ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Dzięki AMI za radę :-)Kto to w mazowieckim może ogarnąc powiedzmy razem z Autronikiem ? Gdzieś wyczytałem : "Możliwość samodzielnej pracy lub podłączenie przez CAN adapter do złącza OBD lub komputera stand alone." co to jest CAN adapter ? Czy dobrze rozumiem ze będzie DASH bedzie: - korzystał z OEM-owych czujników temp, boost, itp. czy - parametry takie weźmie ze SA - czy trzeba mu dodatkowych czujników ( np EGT jak bym chciał monitorowac ten parametr ... czy w ogóle wszystkie czujniki musza byc od Racing Technology ?) Poszukaj tu Roberta zwanego tutaj "jako". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał z Ursusa Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Jeżeli chodzi o wskaźniki to ja od dłuższego czasu jestem za firmą STACK może nie są tak ,,bajeranckie" jak Defi itp ale naprawdę firma dobra i też widziałem że STACK robi takie wyświetlacze jak Ciebie interesują :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarczak Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 He, Wiem Stack to Stack ;-) klasyka. Ale też inna liga cenowa. Mimo ze nie na LCD robione... w sumie wolał bym :-) no jest też MOTEC... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts