Lacky Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Znajomy walna subarakiem w slup. Praktycznie nie ma az tak wielkiej kleski, mianowicie do wymiane ma belke poprzeczna, zderzak chlodnice, ale jest 1 szkopul, podczas strzalu chlodnica zatrzymala sie na rozrzadzie i tutaj rodzi sie pytanie, czy silnik zatrzymal sie przez zawory, czy moze jakis cud ochronil silnik. Moze ma ktos juz w tej kwestii doswiadczenie. 1 kolo z rozrzadu jest polamane. Po wypadku silnik zgasl. Moze ktos cos podpowie czy juz mial taka sytuacje ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 czasem się udaje cudem jakoś uniknąć kolizji ale w 90% ma walnięte zawory na jednej głowicy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Po wypadku silnik zgasl. U mnie niestety zawory spotkaly sie z tlokami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacky Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Napisz prosze na 2 tlokach 2 glowice ?? jaki koszt naprawy byl ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacky Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 No i jak to wyglada, np. w VW mi sie tlok z zaworami spotkal, to tlok rowniez byl do wymiany, jezeli same zawory na 1 tloku to nie ma tragedii, ale gozej jak 2 glowice, 4 zawory i 2 tloki :(...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr0605 Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Znajomy jaki ma silnik w swoim samochodzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacky Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Kurcze nie pamietam jaki to jest model EJ20..(5albo9), wiadomo GT Turbo MY99 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacky Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Mam wlasnie zaszczyt naprawiac takie auto po dzwonie przednim fajnie dla mnie pech dla wlasciciela oczywiscie ze rozbil, a nie ze ja naprawiam :) przy czym silnik raczej zostawie do zrobienia komus kto juz ma doswiadczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 w VW mi sie tlok z zaworami spotkal, to tlok rowniez byl do wymiany WRX MY02 - tłoki całe, robilem wszystkie zawory + obydwie glowice /nie wszystko bylo zdemolowane, ale jak zdjelismy to poszlismy na calosc /. Koszty sa uzaleznione od wielu czynnikow: jedni robia na oryginalach, drudzy kupuja zawory od Paradowskich, jedni robią głowicę na Parowcowej inni jeszcze gdzie indziej. Ile to pochlonęło nie pamietam, moze uda mi sie to odkurzyc /temat byl grany jakis rok temu/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacky Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 W moim subaraku musialem wymieniac tlok na 2 garze oczywiscie zalozymem oryginal, przy okazji kazalem glowice zrobic. Pamietam pochlonelo to w granicach 2 tysiecy, wiec jak by mial tak 2 glowice 2 tloki i do tego zawory to wspolczuje, chyba ze hurtem bedzie taniej :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luter33 Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 w VW mi sie tlok z zaworami spotkal, to tlok rowniez byl do wymiany WRX MY02 - tłoki całe, robilem wszystkie zawory + obydwie glowice /nie wszystko bylo zdemolowane, ale jak zdjelismy to poszlismy na calosc /. Koszty sa uzaleznione od wielu czynnikow: jedni robia na oryginalach, drudzy kupuja zawory od Paradowskich, jedni robią głowicę na Parowcowej inni jeszcze gdzie indziej. Ile to pochlonęło nie pamietam, moze uda mi sie to odkurzyc /temat byl grany jakis rok temu/. Napisz prosze dokładnie ( czy zawory zostały pogięte po " zerwaniu paska")? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts