filester Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jest na forum ktoś kto byłby w stanie podpowiedzieć od strony prawnej sensowne rozwiązanie na problemy z nierzetelną firmą budowlaną?
brt Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Opi***olić i niech się wezmą do roboty urwipołcie :!: A tak na poważnie, to masz jakieś papiery, umowę pisemną? Jeśli tylko ustnie dogadywałeś się z nimi co ma być zrobione, to też da się powalczyć, bo umowa ustna w PL jest ważna, ale walka może być cięższa i dłuższa, wymagać ekspertyz rzeczoznawców itp.
Premo Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Napisz w czym problem będzie łatwiej coś doradzić ;-)
filester Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Jak najbardziej papiery są. Ekspertyz nie trzeba, bo zwyczajnie powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać :roll:
brt Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać :roll: Znajomy radca zrobił w takiej sytuacji właśnie to o czym pisałem: Opi***olić i niech się wezmą do roboty urwipołcie :!: Napisze więcej, miał zamieszkać w domu już w czerwcu tego roku a zamieszka najwcześniej w czerwcu przyszłego On nie zdecydował się na walkę przed sądem, ale jest bardzo cierpliwym człowiekiem
Premo Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jak najbardziej papiery są. Ekspertyz nie trzeba, bo zwyczajnie powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać :roll: A z jakich powodów? Firma się opiepszała, zmienialiście projekty 50 razy w trakcie prac, coś wyszło nieprzewidzianego ...?
pablonas Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 zwyczajnie powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać Jesteś inwestorem Stadionu Narodowego? :wink:
emotorsport Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 nie dawać zaliczek, a jak zawalają terminy, wygonić....i tyle......
ALEX Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 nie dawać zaliczek, a jak zawalają terminy, wygonić....i tyle...... Najlepsza i najbardziej skuteczna metoda. Niecały rok temu skończyłem budowę i wiem, że dawanie pieniędzy z góry to największy błąd Każda ekipa budowlana nie ma standardowo: - na ZUS - na podatek - na chleb - itp. itd Noi trzeba ich poratować :!: Po wpłacie szukaj wiatru. Zmienia się przewaga sił i budowlańców trzeba prosić, dzwonić, dlatego z czasem nauczyłem się, że nie warto być dla nich szczodrym :!:
Premo Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 nie dawać zaliczek, a jak zawalają terminy, wygonić....i tyle...... Każda ekipa budowlana nie ma standardowo: - na ZUS - na podatek - na chleb - :!: taaa i na pomarancze dla dzieci a Mikołaj się zbliża... W maju
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.