Jump to content

Problemy z firmą budowlaną

filester

Recommended Posts

Posted

Jest na forum ktoś kto byłby w stanie podpowiedzieć od strony prawnej sensowne rozwiązanie na problemy z nierzetelną firmą budowlaną?

Posted

Opi***olić i niech się wezmą do roboty urwipołcie :!:

A tak na poważnie, to masz jakieś papiery, umowę pisemną? Jeśli tylko ustnie dogadywałeś się z nimi co ma być zrobione, to też da się powalczyć, bo umowa ustna w PL jest ważna, ale walka może być cięższa i dłuższa, wymagać ekspertyz rzeczoznawców itp.

Posted
powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać :roll:

Znajomy radca zrobił w takiej sytuacji właśnie to o czym pisałem:

Opi***olić i niech się wezmą do roboty urwipołcie :!:

Napisze więcej, miał zamieszkać w domu już w czerwcu tego roku a zamieszka najwcześniej w czerwcu przyszłego :evil:

On nie zdecydował się na walkę przed sądem, ale jest bardzo cierpliwym człowiekiem :D

Posted
Jak najbardziej papiery są. Ekspertyz nie trzeba, bo zwyczajnie powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać :roll:

A z jakich powodów? Firma się opiepszała, zmienialiście projekty 50 razy w trakcie prac, coś wyszło nieprzewidzianego ...?

Posted
zwyczajnie powinno być na już coś czego końca jeszcze nie widać

Jesteś inwestorem Stadionu Narodowego? :wink:

Posted
nie dawać zaliczek, a jak zawalają terminy, wygonić....i tyle......

Najlepsza i najbardziej skuteczna metoda. Niecały rok temu skończyłem budowę i wiem, że dawanie pieniędzy z góry to największy błąd :evil:

Każda ekipa budowlana nie ma standardowo:

- na ZUS

- na podatek

- na chleb

- itp. itd

Noi trzeba ich poratować :!: Po wpłacie szukaj wiatru. Zmienia się przewaga sił i budowlańców trzeba prosić, dzwonić, dlatego z czasem nauczyłem się, że nie warto być dla nich szczodrym :!:

Posted
nie dawać zaliczek, a jak zawalają terminy, wygonić....i tyle......

Każda ekipa budowlana nie ma standardowo:

- na ZUS

- na podatek

- na chleb

- :!:

:mrgreen: taaa i na pomarancze dla dzieci a Mikołaj się zbliża... W maju :mrgreen:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...