Jump to content

problem z ładowaniem. Auto na gwarancji

bukers80

Recommended Posts

Witam,od dłuższego czasu zgłaszam w ASO problem ze słabym akumulatorem.Nie minęły jeszcze 2 lata gwarancji.W aso po sprawdzeniu poinformowany zostałem żebym sobie doładował :roll: .W innym aso dowiedziałem się że ''porządnych akumulatorów nie opłaca się produkować ze względów ekonomicznych...''

Dałem już sobie spokój ze zgłaszaniem tego choć uważam że te 2 lata aku powinno działać!Tym bardziej że nie ma nic dodatkowo podpiętego pod aku niż to co fabryka wymyśliła.

Dzisiaj wezwałem z asistance autopomoc bo nie mogłem już odpalić .Pan przyjechał ,podłączył kable, skasował 100zł (bo ta awaria nie podlega bezpłatnej usłudze) potem pojechałem kupić akumulator , po podłączeniu i sprawdzeniu miernikiem okazuje się że alternator słabo ładuje bo pokazuje zaledwie 12.To było najprawdopodobniej przyczyną rozładowanie tamtego akumulatora!

,dzwonię po ASO ...pytam i dostaję informację że alternator najprawdopodobniej będzie do regeneracji i tu ... Uwaga!!!"że to nie podlega gwarancji".

Szanowna Dyrekcjo - czy może Pan potwierdzić że faktycznie osobiście muszę pokryć wszystkie koszta związane z tą usterką?