Jump to content

0-100km/h forester 2,5xt automat

Michalg

Recommended Posts

Kunie uciekają spod maski z biegiem lat.

ha ha, a u Ciebie jak to wyglada? sprawdzałes sie moze kiedys z manualem?

Sprawdzałem się ze stoperem i wyszło 7,2 -7,5 s z normalnego startu (bez startu z obrotów na hamulcu). Oczywiście zdaję sobie sprawę, że taki pomiar można o kant ... krawężnika potłuc.

Mam trochę dłubanego 2.0T, ale nigdy nie byłem na hamowni. Jest tego pod maską pewnie 230-240 kuniów

Sprawdzałem się ze stoperem i wyszło 7,2 -7,5 s z normalnego startu (bez startu z obrotów na hamulcu). Oczywiście zdaję sobie sprawę, że taki pomiar można o kant ... krawężnika potłuc.

Mam trochę dłubanego 2.0T, ale nigdy nie byłem na hamowni. Jest tego pod maską pewnie 230-240 kuniów

Własnie o cos takiego mi chodzi, robie tak samo i mam 9,5s -czyli pewnie cos mam do poprawy w aucie :( , jak jeszcze trafiłby sie ktos na forum z takim samym modelem jak mój to miałbym pewność.

To musi być nie takie trochę dłubane :wink: :twisted:

Michalg,

a skąd wiesz, że z silnikiem wszystko ok?

zloguj parametry.

wg kwitów ma 7,6s

http://www.subaru.pl/archiwum/oferta/pdf/07myforester.pdf

wina innego przełożenia głównego oraz wiecznie ślizgającego się sprzęgła, ale jak już idzie to idzie, testowane z kolegą Mistral z wolnego startu bo inaczej to dupa.

2.5xt mt ma świetnie zestrojoną skrzynię i kręty tor robisz na 2 biegu. 2.5T daje ma mnóstwo momentu przy niskich rpm-ach (chyba +80Nm przy 2krpm w stosunku do dłubanego 2.0t forka tzd) i wychodzisz z ciasnych zakrętów na małych uślizgach i ogień do prawie 100km/h.

na starcie tego tak nie widać, bo idziesz z wysokich rpm-ów

dawno temu jak tzd miał tyle samo momentu i kucy, co mój 2.5t to chyba dzięki krótszej skrzynii nieco odjeżdżałem. Teraz 2.0t ma 260KM i nie wiem jak sprinty, ale musi być lepiej :twisted:

na YT masz sporo nagranych sprintów 2.5t

łatwo logować 0-100 licznikowe nagrywając licznik komórką.

tzd jedziesz na rallyland? :twisted::mrgreen: :?:

Pozdrawiam

-- 01 lis 2011, 22:08 --

w Forku 2.5XT AdaScha wcale nie uciekają. wciąż ma ponad 230KM.

racja, silnik seria, tylko backbox prodrive OEM aby nieco ładniej brzmiał

ma wg hamowni na schłodzonym wodą IC

240,5KM

357Nm

a na schłodzonym IC wiatrakiem z zamkniętą maską

237,3KM

357Nm

generalnie nigdy nie miałem mniej niż 221KM na mega gorącym IC

moment zawsze max przy 3600-3700rpm

przy 2k rpm mam bodajże 240Nm

moment opada powyżej 6krpm zgodnie z mapę bo ecu przycina pracę wg powyżej 6k więc nie warto go dalej kręcić, powyżej 6,5k przymyka przepustnicę

w automacie podejżewam, że minia biegi przy 5,5k-6k rpm

Pozdrawiam

Michalg,

zloguj parametry.

Auto zlogowane, nawet dwa razy, niby wszystko ok. Dlatego pytam na forum, bo moze tak z nimi jest ze na papierze 7,6, a naprawde duzo wiecej :( , generalnie u mnie szału nie ma.

-- 7 lis 2011, o 11:19 --

nie ma na forum nikogo, kto by miał takiego samego Forka?

Michalg,

zloguj parametry.

Auto zlogowane, nawet dwa razy, niby wszystko ok. Dlatego pytam na forum, bo moze tak z nimi jest ze na papierze 7,6, a naprawde duzo wiecej :( , generalnie u mnie szału nie ma.

Jest. Mam forka US spec 2.5 XT 2008 w wersji AT. Metodą łopatologiczną (stoper w zegarku), przed modem, udawało się wykręcić 7.6 - 8.0. Po delikatnym dłubaniu ("stage 0.5" w P-niu) jest już znacznie lepiej - 6.6-6.8 sec :D

Jest. Mam forka US spec 2.5 XT 2008 w wersji AT. Metodą łopatologiczną (stoper w zegarku), przed modem, udawało się wykręcić 7.6 - 8.0. Po delikatnym dłubaniu ("stage 0.5" w P-niu) jest już znacznie lepiej - 6.6-6.8 sec :D

ooo, dzieki za odpowiedz, a napisz jeszcze czy podczas "testu" zdejmowałes noge z hamulca i dopiero pozniej gaz do oporu, czy gaz i hamulec wcisniety i wtedy start?

Michalg, Pozdrawiam Kolegę :D

Kiedy pojawisz się na spocie :?: Możesz z doCtorem z Tarczyna przyjeżdżać, bo też kilka razy był w Piasecznie :D

A co do Forka to MY08 to już nie trochę inna wersja niż MY07 , czy mylę się :?:

Michalg, Pozdrawiam Kolegę :D

Kiedy pojawisz się na spocie :?: Możesz z doCtorem z Tarczyna przyjeżdżać, bo też kilka razy był w Piasecznie :D

A co do Forka to MY08 to już nie trochę inna wersja niż MY07 , czy mylę się :?:

Pozdrawiam, obiecuje sie pojawic sie w przyszlym tygodniu.

Ot zagwostka :wink:

Muszę sprawdzić u siebie :twisted::twisted::twisted:

Jak przyspieszyłeś nad kanałem to oceniam na .... 7 chmur pyłu na minutę :twisted:

Oooo przepraszam pomidor.gif

Dzisiaj wreszcie zmierzyłem oui.gif ...

...z trzech pomiarówbicycle.gif: 5,8 - 6,5 od 0 do 100 flying_volant.gif

yahoo.gif

A swoją drogą, jak próbowałem zmierzyć podczas jazdy z moją lepszą połowąfool.gif, to weszła na tak wysokie tony, że odpuściłem 1schrik.gif

rotflwt.giflaie_67.gif