marioch Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Witajcie, "darowanemu koniowi w zęby... Ale koń nie chce pracować równo na wolnych obrotach i stwarza inne problemy. Diagnoza - sonda lambda. I tu zaczynają się schody - zamontowana była "jakaś" Bosch-owska - taka była w "prezencie". Potem kolejna i kolejna i tak doszliśmy do DENSO i znów wielkie D... Test na diagnostyce wykazał znów SONDA (1-wsza sterowana elektronicznie). Druga działa prawidłowo. I TERAZ CLUE PROBLEMU - jak sonda powinna być zamontowana? Będę zobowiązany za pomoc w ustaleniu parametrów sondy i ew pomoc w ustaleniu ORYGINALNYCH oznaczeń sondy. Z góry dziękuję i pozdrawiam, VIN podam na PRV PS do admina - jeżeli nie TU to proszę o pomoc GDZIE i co i jak... :?: :?: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Może to nie wina samej sondy tylko gdzieś połaczenia wcześniej skoro tyle sond przerzuconych i nie ma żadnej poprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioch Posted October 30, 2011 Author Share Posted October 30, 2011 NIE to wina sądy (chyba). W czasie pomiarów wyszło że jej parametry wahają się w zakresie skrajnych wartości od max + do max -. Wg "najlepszego" elektronika w okolicy wina jest sonda i dlatego muszę ustalić jaka jest oryginalnie. ASO na "dzień dobry" 1.800 pln + koszty wymiany... A auto z 2005 roku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 jaki kod bledu?? sonda do usa 2.5 n/a 2005 rocznik to pewnie ta sama ktora ja mialem... odezwij sie na pw to pogadamy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 marioch, a kiedy były ostatnio regulowane luzy zaworowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioch Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 szczur75 - nie wiem czy i kiedy były regulowane ale problem jest z sondą... To już zostało potwierdzone a dalszych problemów "chwilowo" nie szukam ;-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 tak tak ............temat sondy do my05 też przerabiałem. pmlody pomógł mi w tym temacie. Znalazłem używkę w między czasie szukałem nowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 szczur75 - nie wiem czy i kiedy były regulowane ale problem jest z sondą Skoro tak uważasz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panklex Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Witam przerabialem temat i boschowskie sondy nie robily, zalozylem oryginal i wszystko wrocilo do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts