pawel99ke Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 witam wszystkich mam taki problem ze swoim subaru cisnienie doladowania pokazuje mi tylko 0.5 wiecej nie pokaze chocby nie wiem ile mu cisnol na kazdym biegu, przeczyscilem solenoid przewody podcisnieniowe wyczyszczone, nie mialem kryzy wiec wstawilem sterowanie tez pracuje. A tak a propo jekie powinno byc cisnienie? Tez nie zbiera sie tak jak powinien a mam porownanie bo znajomy ma takiego samego i jego pocisk. Prosil bym o jakos rade co muglbym jeszcze sprawdzic (zegar mam firmy lambo) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 zegar mam firmy lambo lamco :wink: jekie powinno byc cisnienie? 0.9co muglbym jeszcze sprawdzic CEL Ci się nie świeci :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted October 27, 2011 Author Share Posted October 27, 2011 wlasnie lamco sorki za pomylke, nic mi sie nie swieci i co to jest CEL? Sorki ze sie pytam ale nie ogarniam tych skrutow mam dopiero ten samochod miesiac jeszcze sie szkole. -- Cz paź 27, 2011 7:06 pm -- jak chodzi o chek to nie pali sie ale od czasu do czasu sie zapali tak raz na 2 miechy Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 mam dopiero ten samochod miesiac od czasu do czasu sie zapali tak raz na 2 miechy :shock: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 Ogarnij auto z kims kumatym - check nie powinien sie zapalac. A obcina Ci doladowanie, bo cos mu nie pasuje. Nie sam brak doladowania wiekszego jest problemem, tylko to, co powoduje obcinanie doladowania. -- czwartek, 27 paź 2011, 18:12 -- Jak bedziesz mial chwile, daj znac i podjedz do Tallaght, mozemy sprobowac odczytac bledy, to moze wyjasnic sporo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 AMI, A właśnie chciałem mu napisać żeby do Ciebie uderzył bo widzę że macie po sąsiedzku,a tu proszę wilk z lasu,pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 Czujnym trzeba byc Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 A wracając do tematu to wygląda jakby auto było w trybie awaryjnym,a może po prostu jakaś nieszczelność albo kochany blow off?,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 powiedz mi ile zyczysz sobie za tako operacje ? i co moze byc z tym zaworem? ostatnio rozkrecalem wszystko i pouszczelnialem Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Nic sobie nie zycze... to sie przysluga nazywa. I nie wiem, moze sie okazac, ze nic nie wypatrzymy, a moze wrecz przeciwnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 ok prosilbym ciebie o jakies namiary i kiedy by tobie pasowalo zebym wpad Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 brak restryktora Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 AMI pprosil bym o jakis namber, a restryktor jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 No dobra, pojezdzili my, pobadali i byc moze nie jest to jedyna przyczyna problemu, ale zaczalbym od tego - lambda wskazuje caly czas jedynie okolo 0.32 do 0.35V CEL nie wywala (pewnie dlatego, ze jakies tam odczyty jednak podaje), ale pewnie dla komputera caly czas wskazuje uboga mieszanke i komputer przez to obcina doladowanie(?) To taka moja robocza hipoteza na teraz. W sumie nie zerknalem jeszcze, a dobrze bylo to zrobic - najwyzej nastepnym razem - zobaczyc jeszcze co pokazuje MAF mniej wiecej. No i to na razie na tyle, zobaczymy co z tego wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 mowisz przeplywomierz moze ? moze w tym tygodniu bede mial lambde to zobacze postaram sie do wekendu miec ale nie obiecuje http://www.swistak.pl/a16998339,BOSCH-S ... 6-502.html Czy ta bedzie git? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Ja stawiam na razie na te lambde. Ale przeplywomierz bylo warto sprawdzic tez, ale jakos mi umknelo. Jak bedziesz mial czas, to najwyzej podjedz kiedys raz jeszcze, obadamy temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 moze w wekend ugadamy sie to wpadne z kumplem i podepniemy terz kumpla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 da sie zrobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 da sie zrobic Też dobrze Pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Witam. AMI mam pytanko a propo sondy lambdy chcialem kupic te sonde http://allegro.pl/bosch-sonda-lambda-un ... 39906.html a gosciu napisal ze do mojego modelu nie bedzie pasowala czy moglbys wyslac mi model tej lamdy jaka mi by pasowala dzieki pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Moim zdaniem bedzie pasowala - LS02, trzy przewody, jeden sygnalowy, dwa grzalki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 to co brac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Ja bym rzekl, ze tak - a ile z wysylka do Ire wyjdzie? Nie lepiej tutaj kupic? Albo w UK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel99ke Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 z przesylko 60 euro a ile to tu kosztuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 ee to bierz z przesylka, mysle, ze z 30e wiecej bys tutaj zaplacil - no, tyle, ze byloby od reki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts