Jump to content

cisnienie doladowania

pawel99ke

Recommended Posts

witam wszystkich mam taki problem ze swoim subaru cisnienie doladowania pokazuje mi tylko 0.5 wiecej nie pokaze chocby nie wiem ile mu cisnol na kazdym biegu, przeczyscilem solenoid przewody podcisnieniowe wyczyszczone, nie mialem kryzy wiec wstawilem sterowanie tez pracuje. A tak a propo jekie powinno byc cisnienie? Tez nie zbiera sie tak jak powinien a mam porownanie bo znajomy ma takiego samego i jego pocisk. Prosil bym o jakos rade co muglbym jeszcze sprawdzic (zegar mam firmy lambo) pozdrawiam

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

wlasnie lamco sorki za pomylke, nic mi sie nie swieci i co to jest CEL? Sorki ze sie pytam ale nie ogarniam tych skrutow mam dopiero ten samochod miesiac jeszcze sie szkole.

-- Cz paź 27, 2011 7:06 pm --

jak chodzi o chek to nie pali sie ale od czasu do czasu sie zapali tak raz na 2 miechy

Ogarnij auto z kims kumatym - check nie powinien sie zapalac.

A obcina Ci doladowanie, bo cos mu nie pasuje.

Nie sam brak doladowania wiekszego jest problemem, tylko to, co powoduje obcinanie doladowania.

-- czwartek, 27 paź 2011, 18:12 --

Jak bedziesz mial chwile, daj znac i podjedz do Tallaght, mozemy sprobowac odczytac bledy, to moze wyjasnic sporo.

No dobra, pojezdzili my, pobadali i byc moze nie jest to jedyna przyczyna problemu, ale zaczalbym od tego - lambda wskazuje caly czas jedynie okolo 0.32 do 0.35V

CEL nie wywala (pewnie dlatego, ze jakies tam odczyty jednak podaje), ale pewnie dla komputera caly czas wskazuje uboga mieszanke i komputer przez to obcina doladowanie(?)

To taka moja robocza hipoteza na teraz.

W sumie nie zerknalem jeszcze, a dobrze bylo to zrobic - najwyzej nastepnym razem - zobaczyc jeszcze co pokazuje MAF mniej wiecej.

No i to na razie na tyle, zobaczymy co z tego wyjdzie.