Jump to content

Zaciski WRX pytanie

MalySTi

Recommended Posts

Tak to wiem tylko czy na uchwyty spasuje?

przednie tarcze kotwiczne są w każdym Subaru takie same (nie licząc blaszanych osłon, ale to detal),

czyli każdy zacisk da się przykręcić do każdej zwrotnicy.

piszę o rozstawie 5x100, w następujących modelach:

Impreza GC/GF8 -92-00

WRX, STI, N/A 01-07

odpowiadając na pytanie: do WRXa możesz założyć w zasadzie wszystkie przednie zaciski od Subaru

tył:jeżeli masz małe zaciski (amerykańskie) musisz użyć adapterów lub przerobić tarcze kotwiczne, bo nie założysz dwutłoczków z zestawu czterotłoczkowego z WRX EU(tych z napisem Subaru) ani Brembo. Mają mniejszy rozstaw śrub mocujących, ale jak masz dwutłoczki możesz zamienić na Brembo bez problemu, takie samo mocowanie.

Oczywiście pozostaje sprawa tarcz hamulcowych, przód - możesz założyć tarcze o dowolnej średnicy, takie, żeby pasowały do zacisków, wszystkie dadzą się założyć p&P

Tylne tarcze - tu masz ograniczenie - musisz uważać, żeby bęben hamulcowy też pasował, większość Imprez ma średnicę 170mm, a STI ma 200mm, także tu jest już pole do rzeźby... :)

• Upvote 1

co do tyłu w wolnym ssaku nie jestem pewien....przód podejdzie Ci na 100%,

a tył - żeby było wesoło, tylne małe jednotłoczkowe zaciski mają większy rozstaw śrub mocujących konika do tarczy kotwicznej,

a większe - dwutłoczki z napisem Subaru oraz Brembo - mniejszy...

nie wiem, jakie masz tarcze kotwiczne z tyłu, ale stawiałbym 50/50........

przednie tarcze kotwiczne są w każdym Subaru takie same (nie licząc blaszanych osłon, ale to detal),

czyli każdy zacisk da się przykręcić do każdej zwrotnicy.

piszę o rozstawie 5x100, w następujących modelach:

Impreza GC/GF8 -92-00

WRX, STI, N/A 01-07

odpowiadając na pytanie: do WRXa możesz założyć w zasadzie wszystkie przednie zaciski od Subaru

tył:jeżeli masz małe zaciski (amerykańskie) musisz użyć adapterów lub przerobić tarcze kotwiczne, bo nie założysz dwutłoczków z zestawu czterotłoczkowego z WRX EU(tych z napisem Subaru) ani Brembo. Mają mniejszy rozstaw śrub mocujących, ale jak masz dwutłoczki możesz zamienić na Brembo bez problemu, takie samo mocowanie.

Oczywiście pozostaje sprawa tarcz hamulcowych, przód - możesz założyć tarcze o dowolnej średnicy, takie, żeby pasowały do zacisków, wszystkie dadzą się założyć p&P

Tylne tarcze - tu masz ograniczenie - musisz uważać, żeby bęben hamulcowy też pasował, większość Imprez ma średnicę 170mm, a STI ma 200mm, także tu jest już pole do rzeźby... :)

wszystko racja, poza srednica recznego :wink:

STi ma 190mm (200mm, a wlasciwie 210mm to ma Tribeca :mrgreen: )

Przecież napisałem Ci, że tarcze większe i koniec :). Ale widzę, że emotorsport i eddie_gt4 szczegółowo wszystko objaśnili :)

• 7 years later...