filipidorot Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Mam problem Ciężko płynnie ruszyć, szarpie - tłucze Sprzęgło chodzi OK, biegi idealnie !!! Impreza 2.0 125KM stan idealny ! Co to może być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrpalon Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 wytłuk przy szarpaku ci pękł - stąd ten zapach :shock: myśle, że bez podłączenia do kompa nic nie będziesz wiedział konkretnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Mam problem Ciężko płynnie ruszyć, szarpie - tłucze Sprzęgło chodzi OK, biegi idealnie !!! Impreza 2.0 125KM stan idealny ! Co to może być ? Z tego co piszesz to nie taki stan idealny Napisz coś więcej o objawach, skąd hałas, jaki rodzaj, jak pracuje silnik itp. Potrzebne jest więcej szczegółów, żeby cokolwiek wymyślić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 filipidorot, trochę słabo opissałeś, ale wygląda na sprzęgło (domyślam sie , że pedał tylko chodzi OK),albo padła poduszka któraś w napędzie. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Też typuję coś z zawieszenia silnika/skrzyni/dyfra. Poczekajmy na więcej informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezehiel Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 jak to coś elektrycznego podjedz, zobaczymy czy są jakieś błędy..check się świeci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek1987 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 [załóż swój temat i nie śmieć innym] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Tomek1987, załóż nowy temat w dziale technicznym/Impreza. Tutaj rozwiązujemy problem filipidorot. Jak założysz nowy temat, a ktoś Ci pomoże to będziesz mógł obdarować takiego pomocnika tzw "pomukiem", które są mile widziane. Tutaj nie masz takiej szansy - a warto się czasem odwdzięczyć za udzieloną pomoc. Poza tym łatwiej będzie trafić bezpośrednio z podforum na Twój kłopot, a tym samym łatwiej będzie Ci pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipidorot Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 Dziękuję za wszelkie info !!! To nie jest nic związanego z silnikiem, silnik jest ok. Jak ruszam to aż cała buda się trzęsie, Niedawno robiłem przegląd "zero" zużycia na amorach, końcówkach, sworzniach innych... Oczywiście nikt nie sprawdzał poduszek. biegi wchodzą bez problemu. Przy zmianie na wysokich obrotach lub niskich bez znaczenia można zredukować bieg do wysokich obrotów i płynnie wszystko się odbywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej8 Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Ja takie obiawy miałem przy uszkodzonej wiskozie, szczególnie jak ryszałem na skręconych kołach, trzęsło całym układem napędowym :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipidorot Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 w którym miejscu ona jest? ile kosztuje? jak sprawdzić czy jest uszkodzona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 filipidorot, najprościej uszkodzenie wisko sprawdzisz jeżdżąc w kółko.Wtedy będą odczuwalne szarpania, a przy jeździe na wprost zanikają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipidorot Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 to się dzieje tylko przy ruszaniu, nie zauważyłem togo w innych okolicznościach jak puszczam sprzęgło to trzęsie całą budą napędem kołami sam nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Mam problem Ciężko płynnie ruszyć, szarpie - tłucze Sprzęgło chodzi OK, biegi idealnie !!! Impreza 2.0 125KM stan idealny ! Co to może być ? Obstawiam którąś z poduszek pod silnikiem lub skrzynią. Spróbuj jadąc na małej prędkości (~40) na 3/4 biegu zdecydowanie dodać gazu, czy też poczujesz szarpnięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Mam również coś takiego w moim RX-ie. Wymienione zostalo kompletne sprzegło i poduchy pod silnikiem. Narazie bez zadnych zmian. Ide dalej i bede wymienial wszystkie tuleje tylnego dyfra bo obecne wygladają strasznie. Gdziesz czytałem ze mogą to być świece ale nie wiem czy nie łapie wszystkiego jak pelikan bo mnie to szarpanie w.. Denerwuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
grom8 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Ja miałem dokładnie takie same objawy po wymianie kompletnego sprzęgła. Myslałem ze się ułoży ale niestety bez zmian, więc szybko wymieniłem nową tarcze sprzęgła na inną bo padło podejrzenie że może kupiłem jakąś lipe. W końcu okazało się że koło zamachowe było juz troche przepalone i dopiero jego wymiana zakończyła problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipidorot Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 dzięki za info:) ale na razie to duży rozrzut.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts