BartZ Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Słuchajcie, wiem, że było i trochę poczytałem, ale jakoś tak nie do końca kumam :wink: Jak można, bo rozumiem, że można, przerobić ww. soczewy z UK na EU? HELP Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Zadzwoń to Ci opowiem jak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorOla Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Widzę, że się beze mnie umawiacie na telefoniki! Bartuś, potwierdzam, że emoto wie, jak przerobić te Twoje lampki, i zezwalam na telefon.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 To ci parka no... Dzwonię w te pędy... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dice Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 W tym temacie mogę Ci pomóc... Kupujesz dwie soczewki,np.: http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=oferta&id=147 Rozklejasz lampy opalarką, soczewki skręcasz na dziurze po żarówce, sklejasz (na oryginalnym rozgrzanym kleju) ... montujesz lampy, przetwornice i masz xenon. Stare odbłyśniki już nie są wykorzystywane (służą jedynie jako mocnowanie soczewki), więc lampa świeci poprawnie. Powodzenia, Damian. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 27, 2011 Author Share Posted October 27, 2011 W tym temacie mogę Ci pomóc... Kupujesz dwie soczewki,np.: http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=oferta&id=147 Rozklejasz lampy opalarką, soczewki skręcasz na dziurze po żarówce, sklejasz (na oryginalnym rozgrzanym kleju) ... montujesz lampy, przetwornice i masz xenon. Stare odbłyśniki już nie są wykorzystywane (służą jedynie jako mocnowanie soczewki), więc lampa świeci poprawnie. Powodzenia, Damian. Dzięki :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dice Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 Jakbyś potrzebował soczewki do przeróbki, to daj znać, mogę pomóc z ceną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 27, 2011 Author Share Posted October 27, 2011 Jakbyś potrzebował soczewki do przeróbki, to daj znać, mogę pomóc z ceną. Z góry dzięki. Zadzwoniłem do nich i generalnie nie jest to takie wszystko oczywiste. Pomimo posiadania różnych soczew, niekoniecznie musi się znaleźć taka, która będzie pasowała w miejsce mojej. Fakt, rozwiązało by to problem, bo świecić to będzie "po naszemu" ia w dodatku w jednej soczewie są mijania i drogowe i oba rodzaje na ksenonie. A w ogóle to u mnie siedzi h1 w soczewie i hb4 wyżej, no ale do tego też są zestawy :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlo20 Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 W tym temacie mogę Ci pomóc... Kupujesz dwie soczewki,np.: http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=oferta&id=147 Rozklejasz lampy opalarką, soczewki skręcasz na dziurze po żarówce, sklejasz (na oryginalnym rozgrzanym kleju) ... montujesz lampy, przetwornice i masz xenon. i nie masz dowodu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 27, 2011 Author Share Posted October 27, 2011 Oni też mają soczewki z opcją na zwykłe żarówki, ale nie wszystkie typy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
potok Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 i nie masz dowodu... Nie jest tak źle, śmigam w mojej Subarynie już prawie dwa lata na Xenonie i nikt mnie nigdy nie zatrzymał. W poprzednich dwóch samochodach też miałem zrobione tak lampy i nikt nic nie mówił...nawet na przeglądach. Więc chyba zależy na kogo trafisz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dice Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Dokładnie tak jest... Nie ma ściśle uregulowanych przepisów, przez co to sprawa dyskusyjna. Jedni pochwalają inni - nie. Zależy na kogo się trafi. Zawsze można wytrącić argumenty z ręki i zamontować spryskiwacze i samopoziomowanie jak ktoś się boi kontroli. Pozdrawiam, Damian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 jak ktoś się boi kontroli BartZ się nikogo nie boi Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 jak ktoś się boi kontroli BartZ się nikogo nie boi No aż tak daleko to bym nie wybiegał... :wink: -- 28 paź 2011, o 20:03 -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 [ http://img842.imageshack.us/img842/7344/przeslonysoczewekuk2.jpg ] jakieś dziwne te ksenony Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 Nie zdążyłem opisać To są przesłony wyjęte z soczewek, jak widać obie są symetryczne, a więc o przekładaniu nie ma mowy... Trza dorobić takie same, tzn. zwierciadlane odbicie... i będzie git :wink: Jest trochę z tym dłubania, ale chyba będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 BartZ, a Ty nie musisz wymienić lamp? Tak po prostu? :roll: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 BartZ, a Ty nie musisz wymienić lamp? Tak po prostu? :roll: :wink: :shock: A skąd ja Ci takie lampy wezmę? :shock: :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 BartZ, a Ty nie musisz wymienić lamp? Tak po prostu? :roll: :wink: :shock: A skąd ja Ci takie lampy wezmę? :shock: :? Dziękuję... ale ja ich nie potrzebuję :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 BartZ, a Ty nie musisz wymienić lamp? Tak po prostu? :roll: :wink: :shock: A skąd ja Ci takie lampy wezmę? :shock: :? Dziękuję... ale ja ich nie potrzebuję :wink: Śmiej się, śmiej... Temat jest poważny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Dziękuję... ale ja ich nie potrzebuję :wink: Ja potrzebuję prawej. Potwornie ciężki temat... Sorry, że tak między wódkę i zakąskę, ale kupię - nawet za mało rozsądną kwotę :wink: Byle by była od robactwa STi EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 28, 2011 Author Share Posted October 28, 2011 Dziękuję... ale ja ich nie potrzebuję :wink: Ja potrzebuję prawej. Potwornie ciężki temat... Sorry, że tak między wódkę i zakąskę, ale kupię - nawet za mało rozsądną kwotę :wink: Byle by była od robactwa STi EU. nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dice Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 A ja, że się pochwalę, zrobiłem u siebie coś takiego z oryginalnych lamp: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Fuuuuuu :!: Takiego ładnego buga zepsułeś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dice Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 ... nie ma jak wyrafinowana krytyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts