Jump to content

"Babcia" z MTS Dzierżoniów

GISek

Recommended Posts

Chciałem zapytać Was, bo pewnie znacie, widzieliście, słyszeliście o "babci" z MTS Dzierżoniów. Widziałem, w sieci, że w zeszłą sobotę w Wałbrzychu odbyło się nie lada spotkanie z okazji 90-lecia Rajdu Polski. Do Muzeum Sportów Motorowych i Górnictwa przybyli dawni zwycięzcy oraz uczestnicy tej imprezy, kto się trochę interesuje historią rajdów w Polsce będzie znał te nazwiska:

Andrzej Jaroszewicz, Robert Mucha, Janusz Szerla, Romuald Chałas ( wszyscy z FSO SPORT), Krzysztof Hołowczyc, Maciej Wisławski, Jarosław Baran, Błażej Krupa, Piotr Mystkowski, Tomasz Pacek, Grzegorz Gac (dziś komentator w Eurosport, kiedyś pilot Śp. Mańka), Julian Obrocki (swego czasu kierowca fabryczny ekipy STARa w Rajdzie Paryż-Dakar), Jerzy Mazur.

Po części oficjalnej przyszedł czas na część sportową, przejazdy m.in. Polonezem 2000 oraz Subaru Impreza "babcia" po walimskiej patelni:) Subaru Impreza łudząco przypominała tę, którą Hołek zdobył mistrzostwo Europy w 1997 roku:).

Czy ktoś z Was ma jakieś informacje techniczne na temat "babci"? Czytałem, że auto jest A-grupą na wzór Hołkowego egzemplarza, ale na nagraniach z przejazdów nie było widać, żeby auto tak się nie zbierało jak Prodirve :P Tak czy siak podobno Hołek miał super zabawę, patelnię pokonywał pełnymi bokami, a na prawym fotelu jak kiedyś zasiadał Wiślak:)

• 2 weeks later...

Tak trochę wkradając się w temat to będę w Dzierżoniowie 11 i 12 listopada i będę brał udział tu:

http://tygodnik.info.pl/liryczny-boj-o-podkowe,3531

A teraz pytanie czy będzie może w tych rejonach jakiś spot, albo coś w wolnych godzinach (przed lub po konkursie?)? Szukam razem z hemi112 (dwa Subary będą ;] ) sposobu na nudę że tak powiem ;)

Pozdrawiam