GISek Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Chciałem zapytać Was, bo pewnie znacie, widzieliście, słyszeliście o "babci" z MTS Dzierżoniów. Widziałem, w sieci, że w zeszłą sobotę w Wałbrzychu odbyło się nie lada spotkanie z okazji 90-lecia Rajdu Polski. Do Muzeum Sportów Motorowych i Górnictwa przybyli dawni zwycięzcy oraz uczestnicy tej imprezy, kto się trochę interesuje historią rajdów w Polsce będzie znał te nazwiska: Andrzej Jaroszewicz, Robert Mucha, Janusz Szerla, Romuald Chałas ( wszyscy z FSO SPORT), Krzysztof Hołowczyc, Maciej Wisławski, Jarosław Baran, Błażej Krupa, Piotr Mystkowski, Tomasz Pacek, Grzegorz Gac (dziś komentator w Eurosport, kiedyś pilot Śp. Mańka), Julian Obrocki (swego czasu kierowca fabryczny ekipy STARa w Rajdzie Paryż-Dakar), Jerzy Mazur. Po części oficjalnej przyszedł czas na część sportową, przejazdy m.in. Polonezem 2000 oraz Subaru Impreza "babcia" po walimskiej patelni:) Subaru Impreza łudząco przypominała tę, którą Hołek zdobył mistrzostwo Europy w 1997 roku:). Czy ktoś z Was ma jakieś informacje techniczne na temat "babci"? Czytałem, że auto jest A-grupą na wzór Hołkowego egzemplarza, ale na nagraniach z przejazdów nie było widać, żeby auto tak się nie zbierało jak Prodirve Tak czy siak podobno Hołek miał super zabawę, patelnię pokonywał pełnymi bokami, a na prawym fotelu jak kiedyś zasiadał Wiślak:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Może napisz do Marasa, to chyba najprostsze rozwiązanie... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GISek Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 tak właśnie zrobię Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Czy ktoś z Was ma jakieś informacje techniczne na temat "babci"? Ja jedną... rocket science Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Film tego nie oddaje, ale Babcia na żywo po prostu miażdży :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GISek Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Jumpman wiem, że nie oddaje:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
romek_l Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 W wątku o tegorocznych Plejadach jest parę filmów z babcią. A tutaj coś specjalnego: http://www.youtube.com/watch?v=_Sj-TqUTTXI#t=2m13s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igi_666 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Tak trochę wkradając się w temat to będę w Dzierżoniowie 11 i 12 listopada i będę brał udział tu: http://tygodnik.info.pl/liryczny-boj-o-podkowe,3531 A teraz pytanie czy będzie może w tych rejonach jakiś spot, albo coś w wolnych godzinach (przed lub po konkursie?)? Szukam razem z hemi112 (dwa Subary będą ;] ) sposobu na nudę że tak powiem Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Jakby ktoś miał chęć posłuchać zaraz o 20tej: http://www.odcinekspecjalny.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts