kammi Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Gdzie mam szukac oznaczenia silnika w Imprezie WRX MY01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Szukasz w okolicach alternatora, raczej pod ... Symbol odlany jest na korpusie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 typ silnika masz też na tabliczce znamionowej..engine type - > EJ2..., na silniku masz jeszcze - serial number Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammi Posted October 24, 2011 Author Share Posted October 24, 2011 OK dzięki za pomoc koledzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 I jeszcze w nr VIN w dow. rej lub nadwoziu. Ale oznaczenia silnika najlepiej na silniku szukać Kliknij jeszcze na plusiki w prawym dolnym rogu - jak posty były pomocne oczywiście... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artone11 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Panowie proszę o informację w temacie: Kupiłem auto z zajechanym silnikiem ze świadomością że muszę go wymienić. (silnik który teraz tam siedzi to egz który włożono po tym jak seryjny umarł) Seryjnie był zgodnie z tabliczką znamionową EJ20 Jest to subaru wrx z 2002r Na silniku obecnie oznaczenie EJ20 Na tabliczce znamionowej oznaczenie EJ205AW3B9 Muszę kupić silnik który będzie pasował z osprzętem wrx (bo pozostał z serii osprzęt) czyli najlepiej taki sam I teraz pytanie: -wystarczy że na bloku nowego silnika będzie pisało EJ20 (tak jak na moim) i będzie z wrx w tych latach czy muszę inne rzeczy sprawdzić a jeśli tak to jakie (zakładam że tabliczki znamionowe itd odpadają bo nie będzie wiadomo czy silnik był seryjny w aucie z którego pochodzi) mówie w sensie czy np po wyglądzie silnika coś stwierdzę wiem że silniki się różnią tam jeden ma zamknięty blok itd ale nic mi to nie mówi i nie wiem czy tak samo pojdejdzie jesli kpl blok z glowica wloże i tylko dołożę osprzęt z serii wrx`a Proszę o pomoc w jaki sposób szukać silnika i cz najlepiej z osprzętem czy sam blok z glowicą (zakładając że z powodu awarii wymienić muszę blok + głowica) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts