guerrilla Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 co by się nie rozpisywać za bardzo: poszło szybko, felgi(dzięki el mo), decyzja... może troche nie do końca przemyślana, ale nie o gustach tu i teraz rzecz ma się następujaco: Felgi to klasyczne WRX'owe 17". Na felgi poszły nowe oponki w rozmiarze 225/50/17. Dlaczego takie?, -udało mi się je wyrwać w mega pasztetowej cenie. Oryginalna forkowa felga to ET 48 i szerokosć 6,5", Tutaj mamy ET 55 i szerokość 7". Do tego doszła szersza(225) od oryginalnej(215) opona i problem gotowy. Trze z tyłu o obudowę amortyzatora. Opon nie mogę wymienic, wiec muszę pójść w kierunku dystansów. Forum prześledzone w każdą ze stron. Dziś zrobiłem próbe zakładając podkładki(takie zwykłe jak pod śruby/nakrętki idą). Podkładki mają około 3mm i to mozna powiedzieć że wystarczyło. Chciałbym to jednak wykonać jak się należy i kupić wykonać na zamówienie dystanse około 4-5mm z rantem centrujacym i dać dłuższe szpilki. Kot ma, gdzie dostane, kto wykona najszybciej jak tylko możliwe takie dystanse? To własnie sprawa rozgrzanej do czerwoności kobiety :roll: . Nie dość że kolor zagrał jej na nerwach to teraz jeszcze auto unieruchomione. Stąd ciśnienie żeby załatwić sprawę jak najszybciej. Pomocy bo zostanę bez moich oczojebków Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukaszWRX Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Fajne zestawienie kolorow mi sie bardzo podoba 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted October 24, 2011 Author Share Posted October 24, 2011 mnie też dystanse załatwione(THX bujak27) felgi zostają u mnie :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Sądzę, że Forka z takim umaszczeniem to żaden złodziej nie ruszy. I o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Sądzę, że Forka z takim umaszczeniem to żaden złodziej nie ruszy. I o to chodzi dokładnie :!: pozostałe + wynikające z posiadania takich felg: 1. lepsza widoczność na drodze - większe bezpieczeństwo 2. miłe gesty kierowców na drodze... szczególnie starsi, kapeluszowi panowie w swoich polonezach, golfach, etc. pukający się w głowę na widok tych felg 3. niższe ceny u wulkanizatorów, mechaników, którzy nieco obawiając się klientów którzy maluja felgi na taki kolor dają wieksze rabaty:mrgreen: ... etc., etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 moja zona mowi ze przydalyby sie klameczki w rozowym do kompletu Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 może dasz mi jej telefon, to wytłumaczy to mojej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 3. niższe ceny u wulkanizatorów, mechaników, którzy nieco obawiając się klientów którzy maluja felgi na taki kolor dają wieksze rabaty:mrgreen: 1-sze słyszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 może dasz mi jej telefon, to wytłumaczy to mojej lepiej nie, ma dar przekonywania Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 3. niższe ceny u wulkanizatorów, mechaników, którzy nieco obawiając się klientów którzy maluja felgi na taki kolor dają wieksze rabaty:mrgreen: 1-sze słyszę gwarantuję Wam że mina wulkanizatora który składał felgi z oponami do kupy jest nie do przecenienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 gwarantuję Wam że mina wulkanizatora który składał felgi z oponami do kupy jest nie do przecenienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszozon Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Ale kolorek, Bajka! Oczojebny Forek :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 przetarłem szlak Panowie który kolejny odważny w jakieś roże, fiolety pójść :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Sądzę, że Forka z takim umaszczeniem to żaden złodziej nie ruszy. I o to chodzi dokładnie :!: pozostałe + wynikające z posiadania takich felg: 1. lepsza widoczność na drodze - większe bezpieczeństwo 2. miłe gesty kierowców na drodze... szczególnie starsi, kapeluszowi panowie w swoich polonezach, golfach, etc. pukający się w głowę na widok tych felg 3. niższe ceny u wulkanizatorów, mechaników, którzy nieco obawiając się klientów którzy maluja felgi na taki kolor dają wieksze rabaty:mrgreen: ... etc., etc. Ja myślę, że i drogówka będzie miała litość..... -- Wt paź 25, 2011 10:03 pm -- przetarłem szlak Panowie który kolejny odważny w jakieś roże, fiolety pójść :?: We Warszawie widziałem Forka z różowo-pomarańczowymi. 8) Czyj to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
guerrilla Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 We Warszawie widziałem Forka z różowo-pomarańczowymi. 8) Czyj to? :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts