zyzyzyryksy Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Witajcie, Mam problem związany z Centralnym Zamkiem. Nie wiem, czy ktoś się spotkał z taką sytuacją. Od kilka dni mam spory problem z otwieraniem, zamykaniem samochodu z kluczyka. Oczywiście postawiłem na baterię, ale po wymienia takowej (Panasonic CR-1620) sytuacja się nie zmieniła. Macie może pomysł, co może być tego przyczyną takiego stanu? PS: Za chwilę jadę do ASO z silniczkiem wycieraczek, więc pewnie i tak to zgłoszę... Pozdrawiam, Paweł PS (26.10.2011): Problem się nasilił i właściwie nie ma opcji skorzystania z kluczyka. Wymieniona bateria, rozebranie i ponowne złożenie... Czasem zamknie samochód... ale o pozostałych kwestiach nie ma mowy... :/ Ktoś się spotkał z podobnym objawem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kac_rokko Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 mam to samo w moim. Czasmi musze sporo sie nanaciskac, zeby chwycilo. I ma strasznie slaby zasieg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 w starszych Obk tez tak jest, antena jest podobno dosc krotka i schowana pod deska. Dzieki temu nieraz trzeba sie nawciskac i wymiana baterii niewiele pomaga. Sa tez takie miejsca gdzie zawsze ejst ten problem (jak np w Centralnym w Wawie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyzyzyryksy Posted October 29, 2011 Author Share Posted October 29, 2011 Zobaczę, czy kluczyk zapasowy zadziała... Na tą chwilę nie korzystam z kluczyka (sic!). Powiem więcej... Po przekręceniu zamka w drzwiach otwierają się tylko drzwi kierowcy. Mam wrażenie, że to nie kluczyk a Centralny Zamek nawalił. Po weekendzie serwis... PS: No proszę, kluczyk zapasowy działa idealnie... Pytanie, czy kluczyk jest objęty gwarancją? Ewidentnie imć jakże ważny drobiazg po prostu odmówił posłuszeństwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts