gryka Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Witam, Za jakieś 3-4 tygodnie jak dobrze pójdzie odbieram wymarzone Type R i stad moje pytanko, jako że fabryczne ECU zastąpił SIMTEC czy zna ktoś kogoś w pobliżu Krakowa ewentualnie Katowic, kto to może podłączyć i ogarnąć :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgiana Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted November 15, 2011 Author Share Posted November 15, 2011 Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem Czaje bazę Dzięki -- Wt lis 15, 2011 9:30 pm -- Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem Czaje bazę Dzięki UP Z powodu braku czasu nie-ASO z Katowic nie dalo rady podpiąć mnie pod kompa i sprawdzić SIMTECA, w związku z tym moje pytanie gdzie najbliżej Poznania mogę go ogarnąć, dzwoniłem do MAPTEKA i nie dadzą rady na razie, jakieś remonty maja i trele morele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 grysia, no musisz się uzbroić w cierpliwość. Tak naprawdę godne polecenia (przynajmniej wg mojej wiedzy) są jedynie, dwa wyżej wymienione przez Ciebie miejsca, czyli Poznań i Katowice. Zapisy chyba przyjmują w dającej się przewidzieć przyszłości ;-) Pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 A tak z ciekawosci - masz wlasny software do ecu? Jesli tak, to w sumie kazdy ogarniety mapper bedzie w stanie na to zerknac. Kwestia co konkretnie chcesz zrobic teraz - remap, czy tylko podpiac sie z laptopem i cos sprawdzic? Co rozumiesz pod pojeciem - "sprawdzic simteka"? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
subarczak Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Się podepnę pod temat ECU - kto w W-wie Autronica jest w stanie ogarnąc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 A tak z ciekawosci - masz wlasny software do ecu? Jesli tak, to w sumie kazdy ogarniety mapper bedzie w stanie na to zerknac. Kwestia co konkretnie chcesz zrobic teraz - remap, czy tylko podpiac sie z laptopem i cos sprawdzic? Co rozumiesz pod pojeciem - "sprawdzic simteka"? Pozdrawiam No właśnie chce posprawdzać jak to jest pokombinowane w tym ECU, niestety nie mam software-u do tego ustrojstwa. Pozostaje czekać na Poznań Ale bez jakiegoś cienienia, najpierw kilka innych tematów muszę ogarnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Moge sie mylic, ale podejrzewam, ze w Poznaniu software'u dilerskiego tez nie maja. A bez tego, albo wlasnego dedykowanego konkretnie do Twojego ecu, raczej za wiele sie nie dowiesz. Zreszta jesli zamierzasz jakos czesciej sie bawic w diagnostyke, warto zainwestowac we wlasny soft, cena nie jest jakas straszliwa. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 Moge sie mylic, ale podejrzewam, ze w Poznaniu software'u dilerskiego tez nie maja. A bez tego, albo wlasnego dedykowanego konkretnie do Twojego ecu, raczej za wiele sie nie dowiesz. Zreszta jesli zamierzasz jakos czesciej sie bawic w diagnostyke, warto zainwestowac we wlasny soft, cena nie jest jakas straszliwa. Pozdrawiam Podejrzewam, że taki sofcik to chyba najłatwiej u producenta kupić. Czy może gdzieś jeszcze znajdę? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 U producenta, kontaktujac sie ze wspoltworca ecu - Stevem Simpsonem tez. Mozesz tez w sumie przyatakowac zdaje sie juz 4-T w temacie, bo powinni byc w stanie pomoc, z tego co wiem w Katowicach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 AMI, siema,maciek jedzie do Ciebie, ,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem Czaje bazę Dzięki -- Wt lis 15, 2011 9:30 pm -- Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem Czaje bazę Dzięki UP Z powodu braku czasu nie-ASO z Katowic nie dalo rady podpiąć mnie pod kompa i sprawdzić SIMTECA, w związku z tym moje pytanie gdzie najbliżej Poznania mogę go ogarnąć, dzwoniłem do nie-ASO i nie dadzą rady na razie, jakieś remonty maja i trele morele. UP Sprostuje, że do podpięcia nie doszło z mojej winy, nie zadzwoniłem dwa dni wcześniej potwierdzić spotkania Ale numer mój mieli Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 To juz musisz sie dogadywac jakos tak czy inaczej. Nie slyszalem, zeby Poznan byl dilerem Simteka, ale moge sie mylic. W tej sytuacji, jesli nie kupisz swojego softu, to wiele nie pobadacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 To juz musisz sie dogadywac jakos tak czy inaczej. Nie slyszalem, zeby Poznan byl dilerem Simteka, ale moge sie mylic.W tej sytuacji, jesli nie kupisz swojego softu, to wiele nie pobadacie. No nie są niestety , Ecutec to chyba ich domena. Pokombinujemy, poszukamy, może kupimy sofcik. Dopiero zaczynam zabawę z Subaru Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Wiele do kombinowania nie ma - trzeba sofcik kupic z kabelkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 Wiele do kombinowania nie ma - trzeba sofcik kupic z kabelkiem. No chodziło mi właśnie o szukanie z tym kombinowaniem Może ktos mi wytłumaczyć bliżej te opcje regulowania doładowania na poszczególnych biegach, ustawienia procedury startowej i aktywowania ALS. Trochę( naprawdę trochę ) się domyślam z dwoma pierwszymi pozycjami, ale ten ALS :?: :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yezus Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Wiele do kombinowania nie ma - trzeba sofcik kupic z kabelkiem. No chodziło mi właśnie o szukanie z tym kombinowaniem Może ktos mi wytłumaczyć bliżej te opcje regulowania doładowania na poszczególnych biegach, ustawienia procedury startowej i aktywowania ALS. Trochę( naprawdę trochę ) się domyślam z dwoma pierwszymi pozycjami, ale ten ALS :?: :!: Anti Lag System - podrzymanie turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 Ogrzewam kotleta, potrzebny sofcik do Simteca, opisany ALCATEC Control System E1S97v.0.0.3, ktoś ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Najpewniej producent. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 AMI dzięki za PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Nie ma sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Jacek ma przeca Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 Jacek ma przeca :?: :?: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Jacek ma przeca No ba... i to nawet dwie rozne wersje, tylko co z tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 Jacek ma przeca No ba... i to nawet dwie rozne wersje, tylko co z tego? Tak myślałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts