Jump to content

ECU Simtec

gryka

Recommended Posts

Witam,

Za jakieś 3-4 tygodnie jak dobrze pójdzie odbieram wymarzone Type R :mrgreen: i stad moje pytanko, jako że fabryczne ECU zastąpił SIMTEC czy zna ktoś kogoś w pobliżu Krakowa ewentualnie Katowic, kto to może podłączyć i ogarnąć :?:

• 4 weeks later...
Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem ;)

Czaje bazę :lol:

Dzięki

-- Wt lis 15, 2011 9:30 pm --

Takie nie-aso z cyferką w nazwie, oddział w Katowicach, dadzą radę i z podłączeniem i se strojeniem ;)

Dzięki

UP

Z powodu braku czasu nie-ASO z Katowic nie dalo rady podpiąć mnie pod kompa i sprawdzić SIMTECA, w związku z tym moje pytanie gdzie najbliżej Poznania mogę go ogarnąć, dzwoniłem do MAPTEKA i nie dadzą rady na razie, jakieś remonty maja i trele morele. :(

grysia,

no musisz się uzbroić w cierpliwość. Tak naprawdę godne polecenia (przynajmniej wg mojej wiedzy) są jedynie, dwa wyżej wymienione przez Ciebie miejsca, czyli Poznań i Katowice.

Zapisy chyba przyjmują w dającej się przewidzieć przyszłości ;-)

Pozdrawiam

Grzegorz

A tak z ciekawosci - masz wlasny software do ecu? Jesli tak, to w sumie kazdy ogarniety mapper bedzie w stanie na to zerknac. Kwestia co konkretnie chcesz zrobic teraz - remap, czy tylko podpiac sie z laptopem i cos sprawdzic?

Co rozumiesz pod pojeciem - "sprawdzic simteka"?

Pozdrawiam

A tak z ciekawosci - masz wlasny software do ecu? Jesli tak, to w sumie kazdy ogarniety mapper bedzie w stanie na to zerknac. Kwestia co konkretnie chcesz zrobic teraz - remap, czy tylko podpiac sie z laptopem i cos sprawdzic?

Co rozumiesz pod pojeciem - "sprawdzic simteka"?

Pozdrawiam

No właśnie chce posprawdzać jak to jest pokombinowane w tym ECU, niestety nie mam software-u do tego ustrojstwa.

Pozostaje czekać na Poznań :cry: Ale bez jakiegoś cienienia, najpierw kilka innych tematów muszę ogarnąć.

Moge sie mylic, ale podejrzewam, ze w Poznaniu software'u dilerskiego tez nie maja.

A bez tego, albo wlasnego dedykowanego konkretnie do Twojego ecu, raczej za wiele sie nie dowiesz.

Zreszta jesli zamierzasz jakos czesciej sie bawic w diagnostyke, warto zainwestowac we wlasny soft, cena nie jest jakas straszliwa.

Pozdrawiam

Moge sie mylic, ale podejrzewam, ze w Poznaniu software'u dilerskiego tez nie maja.

A bez tego, albo wlasnego dedykowanego konkretnie do Twojego ecu, raczej za wiele sie nie dowiesz.

Zreszta jesli zamierzasz jakos czesciej sie bawic w diagnostyke, warto zainwestowac we wlasny soft, cena nie jest jakas straszliwa.

Pozdrawiam

Podejrzewam, że taki sofcik to chyba najłatwiej u producenta kupić. Czy może gdzieś jeszcze znajdę?

Pzdr

Dzięki

-- Wt lis 15, 2011 9:30 pm --

Dzięki

UP

Z powodu braku czasu nie-ASO z Katowic nie dalo rady podpiąć mnie pod kompa i sprawdzić SIMTECA, w związku z tym moje pytanie gdzie najbliżej Poznania mogę go ogarnąć, dzwoniłem do nie-ASO i nie dadzą rady na razie, jakieś remonty maja i trele morele. :(

UP

Sprostuje, że do podpięcia nie doszło z mojej winy, nie zadzwoniłem dwa dni wcześniej potwierdzić spotkania :oops: Ale numer mój mieli :P

To juz musisz sie dogadywac jakos tak czy inaczej. Nie slyszalem, zeby Poznan byl dilerem Simteka, ale moge sie mylic.

W tej sytuacji, jesli nie kupisz swojego softu, to wiele nie pobadacie.

No nie są niestety :( , Ecutec to chyba ich domena. Pokombinujemy, poszukamy, może kupimy sofcik.

Dopiero zaczynam zabawę z Subaru :mrgreen:

Pozdrawiam

Wiele do kombinowania nie ma - trzeba sofcik kupic z kabelkiem.

No chodziło mi właśnie o szukanie z tym kombinowaniem :lol:

Może ktos mi wytłumaczyć bliżej te opcje regulowania doładowania na poszczególnych biegach, ustawienia procedury startowej i aktywowania ALS. Trochę( naprawdę trochę :oops: ) się domyślam z dwoma pierwszymi pozycjami, ale ten ALS :?: :!:

Wiele do kombinowania nie ma - trzeba sofcik kupic z kabelkiem.

No chodziło mi właśnie o szukanie z tym kombinowaniem :lol:

Może ktos mi wytłumaczyć bliżej te opcje regulowania doładowania na poszczególnych biegach, ustawienia procedury startowej i aktywowania ALS. Trochę( naprawdę trochę :oops: ) się domyślam z dwoma pierwszymi pozycjami, ale ten ALS :?: :!:

Anti Lag System - podrzymanie turbo.

• 5 months later...