Gwidon Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Ostatnio widziałem na mieście białe STi przyspieszające bardzo cicho. W sumie stałem ze 20-30 metrów od ulicy i słyszałem tylko parskanie bova, a jechał w miarę solidnie. Może ktoś wie, jaki wydech tak robi? A jakby był jeszcze przelotowy do kompletu - ale to już chyba marzenie ściętego łba... Jakie znacie najcichsze wydechy do subaraków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Jakie znacie najcichsze wydechy do subaraków? seryjne moze mial kolektor rownoodleglosciowy i chodzil jak evo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Uuuuuu... Albo rybki, albo pip... Nie ważne. Może to seryja była tylko układ że tak powiem odsłuchu powodował złudzenie ciszy? A co to gwidonku, moda na silenty nadchodzi a Ty ją wyprzedzasz? no kurde, imgw był szybszy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 23, 2011 Author Share Posted October 23, 2011 Jakie znacie najcichsze wydechy do subaraków? seryjne moze mial kolektor rownoodleglosciowy i chodzil jak evo No głowę daję, że jak miałem serię, to była głośniejsza :roll: :wink: -- 23 paź 2011, o 23:06 -- Uuuuuu... Albo rybki, albo pip... Nie ważne. Może to seryja była tylko układ że tak powiem odsłuchu powodował złudzenie ciszy? A co to gwidonku, moda na silenty nadchodzi a Ty ją wyprzedzasz? no kurde, imgw był szybszy E, no nie, bova słyszałem A poza tym masz rację, układ odsłuchu faktycznie niedomaga (jakoś małżonki czasami wogóle nie słyszę :roll: ) Zawsze wyprzedzam co się da, tym razem i modę się może uda :wink: Ale całkiem serio mi się podobało to zjawisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Może we wnętrzu tak się zdawało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 23, 2011 Author Share Posted October 23, 2011 Może we wnętrzu tak się zdawało? Ale ja nie byłem wtedy w niczyim wnętrzu :wink: Normalnie fajkę paliłem pod pracą a on sobie jechał i tylko parskał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 HKS silent 8) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 23, 2011 Author Share Posted October 23, 2011 HKS silent 8) Wojtek, mam właśnie takiego teraz i chcę ciszej :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 H&S nie sa jakies specjalnie glosne. Wszysko zalezy od calego ukladu- niech ktos Ci zalozy dobry srodkowy i tez sporo wygluszysz auto... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatLove Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 H&S nie sa jakies specjalnie glosne.Wszysko zalezy od calego ukladu- niech ktos Ci zalozy dobry srodkowy i tez sporo wygluszysz auto... Dokładnie, porządna środkowa pucha załatwi sprawę. Mój kolega ma w lanosie wrx kompletny przelotowy (chyba 2.5') wydech na dwóch tłumikach robiony od podstaw przez jedną z "wydechowych" firmy i jest mega cicho. Moim zdaniem nawet sporo za cicho, tylko on właśnie ma dużych rozmiarów tłumik środkowy i wcale nie mniejszy końcowy... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 24, 2011 Author Share Posted October 24, 2011 A to chyba się pokuszę o takie coś. Dzięki, Panowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 jak chcesz cichy wydech - polecam Supersprint'a, sam backbox jest niewiele głośniejszy od serii, przy zmienionym całym układzie jest już głośniejszy, ale i tak uważam że jest bardzo cicho, czasem nawet za cicho ;-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatLove Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 jak chcesz cichy wydech - polecam Supersprint'a, sam backbox jest niewiele głośniejszy od serii, przy zmienionym całym układzie jest już głośniejszy, ale i tak uważam że jest bardzo cicho, czasem nawet za cicho ;-) Tylko z tego, co wiem końcowy Supersprit nie do końca jest przelotowy... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Tylko z tego, co wiem końcowy Supersprit nie do końca jest przelotowy... Jak jest dobrze zaprojektowany wydech, to z tym tez mozna zyc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawas Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 hehe ja też jestem w trakcie wyciszania mojego wydechu (3 cale, jeden tłumik) - dam znać jak efekty. Najważniejsza jest ilość wygłuszenia - a co za tym idzie wielkość puszek. Jeśli będą słusznych rozmiarów i ciągle przelotowe - to układ będzie cichy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukaszWRX Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Ja mam u siebie zamontoway 3"catback Fujitsubo ,ktory jest bardzo cichy :roll: az za cichy, a center to custom H&Sa bo orginalny sprzedalem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKocial Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Z wszystkich , które słyszałem najfajniejszy i najcichszy był duży tłumik przelotowy Devila 2,5 " , na pełnym przelocie poziom dźwięku w kabinie zbliżony do serii, przy częściowych i średnich obciążeniach, przy pełnych ładny dźwięk boksera , a nie furczenie fffffffff SS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatLove Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Z wszystkich , które słyszałem najfajniejszy i najcichszy był duży tłumik przelotowy Devila 2,5 " , na pełnym przelocie poziom dźwięku w kabinie zbliżony do serii, przy częściowych i średnich obciążeniach, przy pełnych ładny dźwięk boksera , a nie furczenie fffffffff SS SS nie jest zły ale właśnie pod warunkiem, że komuś nie przeszkadza że nie jest przelotowy i że przy wysokich obrotach ma dość "ostry" dźwięk. Miałem w turbowannie kompletny wydech SS 2,5' tylko na końcowym tłumiku i jakoś bardzo głośno nie było ale na pewno głośniej niż w serii, z tym że realny poziom głośności tak naprawdę trudno mi stwierdzić bo cały samochód łącznie z dachem i bagażnikiem był wygłuszony matami car audio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Dobra - wiem wszystko, pomuki som i szukam środkowego tłumika Dzięki, Panowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bor Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Panowie mam podobny problem. Mam pełen przelot z końcowym tłumikiem devila 2,5', silnik 2,5 blow. Mam problem na torze w Poznaniu. Na prostej hałas wynosił ok 120 db, czyli o wiele za dużo. Założyłem strumienice na środku wiele nie pomogło, obniżyłem do 114 db, a w POZ czepiają się powyżej 100. Gość od tłumików miał problem aby coś zmieścić, gdyż jest ciasno. pytania dwa: 1. co mógłbym zastosować, aby obniżyć hałas przy pełnej mocy? (oczywiście nie chciałbym tej mocy tez ograniczać ) 2. czy możecie polecić jakiegoś speca od tłumików na dolnym śląsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatiKTP Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Wywal strumienicę, zostaw katalizator(y), wstaw duuuużą ostatnią puszkę. I będzie cicho. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 W razie czego mam bardzo cichego końcowego 2,5 calowego MADACA z polerowanej kwasówki. Cena do dogadania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts