mar555_2005 Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 witam , jestem posiadaczem LEGACY GT 2005r. i potrzebuję informacji serwisowych, przy jakim przebiegu należy zmienić rozrząd ,przy jakiej oleje przekładniowe, autko wystawiam na sprzedaż i nbie chciał bym sprzedawać autka w nie odpowiednim stanie ma teraz przebieg 115 tyś km i coś czuję że już powinny być wymienione oleje przekładniowe, jeżeli ktoś ma jakieś dane serwisowe to poproszę o pomoc, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 witam , jestem posiadaczem LEGACY GT 2005r. i potrzebuję informacji serwisowych, przy jakim przebiegu należy zmienić rozrząd ,przy jakiej oleje przekładniowe, autko wystawiam na sprzedaż i nbie chciał bym sprzedawać autka w nie odpowiednim stanie ma teraz przebieg 115 tyś km i coś czuję że już powinny być wymienione oleje przekładniowe, jeżeli ktoś ma jakieś dane serwisowe to poproszę o pomoc, pozdrawiam. Jeżeli jest to wersja USA to informacje znajdziesz tutaj. Europejskie wersje mają przeglądy/wymiany częściej (jeżeli przebieg w milach będziemy czytać jako przebieg w kilometrach to otrzymamy przeglądy europejskie). A poza tym spójrz tutaj. Duży przegląd jest na pewno przy 105 000 km (~4000 PLN). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 jestem posiadaczem LEGACY GT 2005r. Ja też !!!jakie masz to legacy :?: pokaż go tutaj :arrow: viewtopic.php?f=1&t=139709&start=200 To ten granatowy czy ten srebrny na alledrogo :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Juras K ale kolega mar555_2005, chyba nie bardzo "kocha" swojego subka skoro, chce go sprzedać....szkoda, zapewne wziął byś go do "bandy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 zapewne wziął byś go do "bandy" Było by nas już pięciu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar555_2005 Posted October 24, 2011 Author Share Posted October 24, 2011 Sublean dzięki za konkret linka, tak czułem że czas na drobne korekty, jak kolega Juras K słusznie zauważył, sprzedaję autko ale tu mała korekta, nie dlatego że nie kocham, ale dlatego że muszę, teraz po prostu trzeba będzie zrobić jakąś promocję ( to ten niebieski ) moja żona się zapłacze jak ten samochód odjedzie. Bez obaw moje 4 Legaty(BC5 Turbo sedan już się buduje) no jeśli chodzi o LEGACY to już chyba choroba to już moje 4te, a w sumie 5te subaru, 1 Bc5 1.8 – paliło więcej niż 2.5 GT hi hi hi 2 BC5 2.0 Turbo „No Koments” patrz poz. 5 3 Impreza GC8 2.0 nie turbo ( niewypał ) 4 GT no niema chyba lepszej limuzyny rodzinnej, szczególnie na zimę, jak ktoś ma troszkę pojęcia o jeżdżeniu zimą bez systemów pomocniczych ESP ASR i.t.d. no to jest po prostu bajka, zawsze się zastanawiam dlaczego ja jadę a oni wszyscy VW & Co. Tak „stoją” i patrzą co się dzieje. 5 BC5 2.0 Turbo sedan Biały właśnie odpalony i na dotarciu po zbudowaniu od podstaw silnika – jak to się skończy – czas pokaże. Jak się już z forum trochę ogarnę to wrzucę fotki subaraków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 to ten niebieski ) Fajny ale trochę za drogo :!: Ja swojego rok temu kupiłem dużo taniej :!: Dziś zorientowałem się że ten srebrny nie ma turbiny Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 nie dlatego że nie kocham,............. Bez obaw moje 4 Legaty(BC5 Turbo sedan już się buduje) no jeśli chodzi o LEGACY to już chyba choroba to już moje 4te, a w sumie 5te subaru, ................ Jak się już z forum trochę ogarnę to wrzucę fotki subaraków. no to witamy kolejnego maniaka , czekamy na fotki.... no no jak to łatwo sie pomylić i pomówić :wink: 3 posty a 5-e Subaru w życiu mar555_2005 ..:: Świeżynka ::.. Posty: 3 Płeć: Auto: Subaru Legacy 2.5GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 witam, nie znalazłem innego wątku o 2.5GT, więc zapytam tutaj: 1) czy kupując amerykańskie2.5GT manual dostaje się 6MT podobne do sti? 2) czy można wymienić zegary i radio na EU, żeby pozbyć się mil na godzinę i fahrenheitów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 nie znalazłem innego wątku o 2.5GT viewtopic.php?f=1&t=139709&view=unread#unread 1) czy kupując amerykańskie2.5GT manual dostaje się 6MT podobne do sti? 6 biegów jest tylko w wersji GT Spec-B normalny GT-ek ma 5 biegów 2) czy można wymienić zegary i radio na EU, żeby pozbyć się mil na godzinę i fahrenheitów? Idzie !!, ale taniej jest się nauczyć tych wskazań :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyt Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Duży przegląd jest na pewno przy 105 000 km (~4000 PLN). 4 koła?? gdzie? chyba, że mowa również o kompletnym rozrządzie... Idzie !!, ale taniej jest się nauczyć tych wskazań Jakiś czas temu zgłębiałem ten temat i "się nie dało". Ma kolega jakieś szczegóły tej operacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Duży przegląd jest na pewno przy 105 000 km (~4000 PLN). 4 koła?? gdzie? chyba, że mowa również o kompletnym rozrządzie... W ASO oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorcerer Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 nie znalazłem innego wątku o 2.5GT viewtopic.php?f=1&t=139709&view=unread#unread 1) czy kupując amerykańskie2.5GT manual dostaje się 6MT podobne do sti? 6 biegów jest tylko w wersji GT Spec-B normalny GT-ek ma 5 biegów 2) czy można wymienić zegary i radio na EU, żeby pozbyć się mil na godzinę i fahrenheitów? Idzie !!, ale taniej jest się nauczyć tych wskazań :!: nie trzeba wymieniać, można przeprogramować. Kiedyś szukałem magika i znalazłem, ale w międzyczasie przyzwyczaiwszy się do mil odpuściłem temat. Jedyne co mnie wkurza to radio przeskalowujące po częstotliwościach co 0,2MHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokus Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 daj mi telefon do tego "magika" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 nie chodzi tylko o przeprogramowanie radia, ale i pozbycie się fahrenheitów, i zegary na desce rozdzielczej z pojedynczym kolkiem w KM a nie MPH i malutkimi km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts