Jump to content

Niemiec nie musi być zły...

Dyziek

Recommended Posts

Witajcie!!

Nie są to klimaty tego forum, zmiany poczynione nie są tak górnolotne jak w innych pojazdach o których tutaj można poczytać ale... wsadziłem w tego Trabanta mnóstwo serca, pracy i $ też oczywiście. Nie jestem fachowcem, wiele rzeczy jakie robiłem przy tym samochodzie robiłem pierwszy raz, trochę się nauczyłem, wiecej namęczyłem ;) a efekt jest taki jaki jest :)

Nie mówcie proszę, że przydałby się mocny silnik - owszem byłoby miło ale głównym założeniem było to, żeby wszystko zrobić samemu lub z pomocą ojca (mechanik tzw. starszej daty :))

Moje wypociny zostały w tym roku docenione na łamach GT, VWTrends, a ostatnio nawet pokazano je w OPT :)

Tak więc chwalę się i zapraszam do wyrażania swoich opinii :) szczególnie innych trabanciarzy z tego forum :]

Pełnego opisu nie podaję bo wiekszość najważniejszych informacji można wyczytać z artykułów... ale jesli sa pytania chętnie odpowiem :D

OPERACJA TUNING:

GT:

trabantgt1copy.th.jpg

trabantgt2copy.th.jpg

VW Trends:

trab1male.th.jpg

trab2male.th.jpg

Dzieki za opinie :)

Prosiłem, żeby nie ruszać tematu silnika :P

Chodziło mi głównie o to, żebym mógł powiedzieć, że to mój projekt :)

szycha, startowałeś w wyborach? Twój plan z podpisu jest genialny!! Gdyby każdy polityk miał takie pomysły żyłoby się lepiej! :lol:

szycha, startowałeś w wyborach?

Niestety nie :(

W niemieckiej gazecie z Vałwejami :wink: jest trabant kombi , kolor zielony , felgi schmidt th line , klatka

i rodzynek czyli Silnik z g40 i chyba kompresor eaton moc 190KM to musi fruwać , zwłaszcza że mój kolega ma polo g40 i wiem co to potrafi w serii :wink:

Tylko nie wiem czy znajdę u siebie tą gazetę

Witajcie!!

Nie są to klimaty tego forum, zmiany poczynione nie są tak górnolotne jak w innych pojazdach o których tutaj można poczytać ale... wsadziłem w tego Trabanta mnóstwo serca, pracy i $ też oczywiście. Nie jestem fachowcem, wiele rzeczy jakie robiłem przy tym samochodzie robiłem pierwszy raz, trochę się nauczyłem, wiecej namęczyłem ;) a efekt jest taki jaki jest :)

Nie mówcie proszę, że przydałby się mocny silnik - owszem byłoby miło ale głównym założeniem było to, żeby wszystko zrobić samemu lub z pomocą ojca (mechanik tzw. starszej daty :))

Moje wypociny zostały w tym roku docenione na łamach GT, VWTrends, a ostatnio nawet pokazano je w OPT :)

Tak więc chwalę się i zapraszam do wyrażania swoich opinii :) szczególnie innych trabanciarzy z tego forum :]

Pełnego opisu nie podaję bo wiekszość najważniejszych informacji można wyczytać z artykułów... ale jesli sa pytania chętnie odpowiem :D

OPERACJA TUNING:

GT:

[ ]

[ ]

VW Trends:

[ ]

[ ]

zajefajny honecker :twisted:

gratuluje! :)

• 2 months later...

Panie i Panowie... mam ogromną prośbę... kliknijcie lajka oczywiście jeśli Wam sie podobuje :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=357495214276111&set=a.350676671624632.105852.187044054654562&type=3&theater

i tu

http://niezla.pl/?p=798

Z góry dzięki!!

Trabant był moim pierwszym samochodem. Złego słowa nie dam powiedzieć na mydelniczkę. Zawsze dowiózł nas na miejsce i z powrotem. Ja rocznik 69, samochód rocznik 72 i zwiedzaliśmy Polskę z małżonką i małym Wiewiórem na pokładzie :lol:

Potem bardzo żałowałem, że go sprzedałem bo mogłem zostawić sobie eksponat :(

Dyziek trampolino bardzo fajny,czysta linia,bez żadnych udziwnień,widac srodeczek z klatką,pod każdym wzgledem rewelacja :mrgreen:

Jeździmy do mekki tuningowej czyli Rothenburga-jest to gigantyczny zlot tuningowy,gdzie głównie można zobaczyć Culty,rosty,G-style itp jak to niemcy to wiadomo,że swoje starsze auta też tuningują,tzn tutaj bardziej chca zadbać o niezepsucie oryginału więc widuje sie pikne auta w stylu Cult.

Proszę masz kilka trampków:)