Jump to content

Karta paliwowa

joanna7f

Recommended Posts

Szukałam w szukajce ale nic nie znalazłam na ten temat...

Zastanawiam się nad wyrobieniem takich kart dla naszej firmy na BP. Wydaje się to wygodnym rozwiązaniem, ale jak to wygląda w praktyce?

Dodam, że zawsze płacę gotówką i jak mam sklerozę - zapomnę wziąć kasę na paliwo to jest wtedy mały problem...

Czy korzystacie z kart paliwowych i jakich stacji? Na czym to polega?

korzystam z programu flotowego na Orlenie i powiem szczerze ze to dla mnie ogromna wygoda...

Nie musze rozliczac sie z zadnych faktur a i ilosc sacji w PL chyba najwieksza...

Do tego dochodzi jeszcze siec Bliska ktora rowniez jest partnerem programu Flota.

Wiem ze firma ma rabat na paliwo chyba ~4-5gr/l. a do tego wszystkimi innymi rzeczami typu myjnia/plyny itp. nabijam sobie punkty w programie Vitay dzieki czemu po 2 latach moge np. zjesc za darmo 60 hot dogow badz zamowic sokowirowke Zelmer :mrgreen:

do lipca tego roku tankowałam zawsze na Orlenie, ale mi nagadał taki jeden z drugim :twisted: żeby tankować na BP... to tankuję

z Orlenu to ja mam nawet złotą kartę :mrgreen: kilka odkurzaczy i ławeczkę do ćwiczeń :mrgreen: rzeczywiście był rabat dla firmy 8)

ale nie o tym mowa, bo jak będę miała kaprys to i na Orlenie sobie wyrobię :mrgreen: , tylko niech się dowiem jak to działa ta karta :twisted:

joanna7f: arkadias, dzięki 8) przyjrzę się temu

warto, jest wiele firm z różnych branż w tym systemie, które część ze swojej marży przeznaczają na wypłaty dla zarejestrowanych klientów oraz na rekomendację. Ja (tzn. moja TŻ) nawet zakupy spożywcze w Almie robi w ten sposób.

Mam znajomego, który aktywnie zajmuje się wdrażaniem tego systemu i jest gotów wszystko dokładnie wyjaśnić.

korzystam z programu flotowego na Orlenie i powiem szczerze ze to dla mnie ogromna wygoda...

Nie musze rozliczac sie z zadnych faktur a i ilosc sacji w PL chyba najwieksza...

Do tego dochodzi jeszcze siec Bliska ktora rowniez jest partnerem programu Flota.

Wiem ze firma ma rabat na paliwo chyba ~4-5gr/l. a do tego wszystkimi innymi rzeczami typu myjnia/plyny itp. nabijam sobie punkty w programie Vitay dzieki czemu po 2 latach moge np. zjesc za darmo 60 hot dogow badz zamowic sokowirowke Zelmer :mrgreen:

Tyle, że aby skorzystać Orlenu, Firma musi tankować określoną ilość paliwa... Chyba 2000L miesięcznie :roll: Moja firma, nawet biorąc pod uwagę obfitą konsumpcję Forków, nijak mieści się do programu :( Ale przez 4 lata leasingu tankowanie na Orlenie i płacenie Flotą to była rewelacja!!

do lipca tego roku tankowałam zawsze na Orlenie, ale mi nagadał taki jeden z drugim :twisted: żeby tankować na BP... to tankuję

z Orlenu to ja mam nawet złotą kartę :mrgreen: kilka odkurzaczy i ławeczkę do ćwiczeń :mrgreen: rzeczywiście był rabat dla firmy 8)

ale nie o tym mowa, bo jak będę miała kaprys to i na Orlenie sobie wyrobię :mrgreen: , tylko niech się dowiem jak to działa ta karta :twisted:

Paliwo na BP i tak jest takie samo jak na Orlenie, z tego co pamiętam jeden forumowicz zajmuje się paliwami i potwierdza, że BP bierze "siano" z Lotosu albo Orlenu, tak czy inaczej żadna różnica. Ale faktem jest, że aktualnie wyrabiam 2 karty flotowe właśnie z BP, bo nie mają tak wielkich wymagań "zużycia paliwa" jak Orlen... :roll:

Używam kart przedpłatowych na Orlenie (system Lyoness) i dzięki temu zyskuję dodatkowe prowizje, które są korzystniejsze od programu Vitay. Ponieważ mam kilka samochodów i sporo wydaję na paliwo, zwroty są znaczne (w gotówce)

Szczegóły :

http://www.lyoness.net/PL/

Pozdrawiam

Zbieramy na godziwą emeryturkę? :wink:

Jak chcesz to zorganizować dla pracowników firmy?

Miałem spamować ;) ale nie jestem w SBRT, więc się nie odważyłem ;) Tak, wyrabiam, jak przebrnę przez procedury to dam znać co i jak. Najlepiej dzwoń na ich infolinię. Aha, i musisz zużywać chyba 500 litrów paliwa miesięcznie, mnie akurat schodzi ok 800 litrów (do tysiąca dobiję pewnie z STi :twisted: ). Ale ogólnie to standard, musisz mieć działalność, wnieść zabezpieczenie a później już są jakieś tam drobne opłaty za prowadzenie karty. Dostęp do karty masz 24h, nawet można sprawdzać co i kto robił w danym czasie na stacji (jakie paliwo, ile, za jaką kasę itp).

Miałem spamować ;) ale nie jestem w SBRT, więc się nie odważyłem

już jesteś :mrgreen: wystarczy 1 post w barze żeby moc zaliczać się do tego jakże zacnego grona :twisted: 8) :wink:

jak przebrnę przez procedury to dam znać co i jak

8) nie spieszy mi się także poczekam na Twoje info :wink:

Aha, i musisz zużywać chyba 500 litrów paliwa miesięcznie

hmm ja chyba będę miała na styk :roll:

można sprawdzać co i kto robił w danym czasie na stacji (jakie paliwo, ile, za jaką kasę itp)

to mi się podoba 8) bo jak pracownicy dostaną samochody to chcę mieć możliwość żeby jakoś nad tym zapanować :wink:

ja mam BP na Europe z autostradami we Francji. W moim przypadku to koniecznosc bo jast nascie samochodow i ginelo przed tem sporo faktor , rozliczenia co miesiąc itepeitede. nie wiem jak w kraju ale ja musialem wplacic kaucje 2000€

uwazam ze warto. Jedna faktura za miesziac, nie ma sleczenia nad rozpisywaniem kwitkow. karta jest zawsze w aucie.Kontrolazurzycia paliwa. Mam godziny przejazdu pracownikow przez bramki autostrad (wiem kogo i za co opierniczyc). Mam kontrole bo jest zapis kilometrow przy tankowaniu. Nie muszę prowadzić kasy i ganiać za wyplata gotówki na zaliczki.

Joanna7f, ja korzystam z karty przepłaconej:

http://www.neste.pl/default.asp?path=14 ... 6797,16799

Działa to prosto, zamawiając kartę wskazujesz preferowany przez siebie bank w którym zakładają Ci konto i na to konto przelewasz przedpłaty. Na stacjach płacisz kartą, a faktura zbiorcza za miesiąc jest do pobrania przez internet. Pytanie tylko, czy pasuje Ci Neste Oil, stacji mają mało, a na nich nic oprócz paliwa, ale za to dobre ceny, a dzięki karcie niższe jeszcze o 5 gr. na litrze.

-- 21 paź 2011, o 11:49 --

A jak ktoś nie chce się wiązać z jedną siecią to widziałem ostatnio ofertę karty kredytowej, z 1% zwrotem płatności za wszystkie transakcje na stacjach benzynowych: http://www.pekao.com.pl/mis/karty_platn ... oto_biznes

Urabus, Neste ma tylko 106 stacji... Nie wiem jak dla joanny7f, ale dla mnie to za mało, stąd BP... Na tankowanie na Orlenie nie mam (jeszcze) STi.... :mrgreen:

dzioba, BP na Polskę ma podobnie, też wpłacasz kaucję w wysokości miesięcznego zużycia paliwa, ale tylko raz, później tylko tankujesz i fakturka przychodzi do domu / firmy. Nice and clean ;)

joanna7f, to dam Ci znać jak skończymy w Firmie robić procedury. BTW, gdzie można dostać taką fachową naklejkę na szybę? :twisted:

Urabus, Neste ma tylko 106 stacji... Nie wiem jak dla joanny7f, ale dla mnie to za mało, stąd BP...

no troszkę mało :roll: poza tym ja lubię przeprowadzać transakcję twarzą w twarz :twisted: a nie z automatem gadać :roll: bo nigdy się nie dogaduję :|

joanna7f, to dam Ci znać jak skończymy w Firmie robić procedury. BTW, gdzie można dostać taką fachową naklejkę na szybę? :twisted:

sękju 8)

naklejki były limitowane od Dzioby :twisted: ale mi za niedługo moją zedrą :roll: więc dorobię kilkanaście/dziesiąt nowych tylko nie takich pełnych :idea: chcę żeby na szybie były same literki, bez "tła" 8) :twisted: :wink:

Neste ma tylko 106 stacji...
no troszkę mało

Nie za dużo :( ale te co są to mają dobrą lokalizację, a przynajmniej dla mnie 8)

a nie z automatem gadać

Nie ma obowiązku gadać do ściany, można załatwić sprawę milcząco :wink: :mrgreen:

sękju 8)

naklejki były limitowane od Dzioby :twisted: ale mi za niedługo moją zedrą :roll: więc dorobię kilkanaście/dziesiąt nowych tylko nie takich pełnych :idea: chcę żeby na szybie były same literki, bez "tła" 8) :twisted: :wink:

Chętnie zareflektuję na jedną jeśli będziecie mieć wolne ;) Jakby się trzeba było zrzucić z jakąś kasiorką, to na mnie możecie liczyć :)

sękju 8)

Chętnie zareflektuję na jedną jeśli będziecie mieć wolne ;) Jakby się trzeba było zrzucić z jakąś kasiorką, to na mnie możecie liczyć :)

spoko spoko, dam info na foruma jak coś wykombinuję :wink: ale to może za miesiąc dopiero... jak nie dłużej :roll: :wink:

-- Pt paź 21, 2011 8:17 pm --

Neste ma tylko 106 stacji...
no troszkę mało

Nie za dużo :( ale te co są to mają dobrą lokalizację, a przynajmniej dla mnie 8)

oczywiście, 3L jest najważniejsze 8) u nas na wsi jest jedna stacja w promieniu 100km :roll: poza tym nie mają kawy, rogalików i hot dogów :twisted:
a nie z automatem gadać

Nie ma obowiązku gadać do ściany, można załatwić sprawę milcząco :wink: :mrgreen:

:shock: serio?? ja to tak zawsze z grzeczności wolę zamienić kilka słów :roll: :mrgreen:

Używam kart przedpłatowych na Orlenie (system Lyoness) i dzięki temu zyskuję dodatkowe prowizje, które są korzystniejsze od programu Vitay. Ponieważ mam kilka samochodów i sporo wydaję na paliwo, zwroty są znaczne (w gotówce)

Szczegóły :

http://www.lyoness.net/PL/

Pozdrawiam

Zbieramy na godziwą emeryturkę? :wink:

Jak chcesz to zorganizować dla pracowników firmy?

Jest wiele możliwości zorganizowania tego dla pracowników firmy. Od wręczania im bonów i kart po wciągnięcie ich do systemu w ramach np. premii.